Capital.ba

Dodik: Spriječićemo formiranje registra računa fizičkih lica

17.01.2021. / 15:31

BANJALUKA – Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da će Republika Srpska spriječiti formiranje registra računa fizičkih lica u BiH, jer bi to značilo prenos nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH.

Milorad Dodik (Foto: Capital)

Dodik je rekao da mu nije poznat zakonski osnov koji se odnosi na ovu materiju, a za koji Centralna banka tvrdi da postoji.

“To samo govori o toj banci, koja se nije drznula da za godinu dana koliko traje pandemija koja je potresla cijeli svijet, ponudi bar jednu mjeru koja bi mogla da sanira probleme koje imamo, ali su veoma uporni u nastojanju da obezbijede taj prenos nadležnosti”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je ponovio da je to neprihvatljivo za Republiku Srpsku.

“Naši ljudi u Centralnoj banci i u zajedničkim institucijama nisu spremni da prelaze preko takvih jednostranih akcija bilo koga u BiH”, poručio je Dodik. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Dodik: Spriječićemo formiranje registra računa fizičkih lica

    1. Direkt

      Nije Dodiku do zaštite srpskih nacionalnih interesa (da jeste, nebi upravo on prenio najveći broj nadležnosti u prošlosti). On se boji da mu šema, u kojoj pljačka suvereno, nebi propala, pa samim tim i njegova vladavina, koja se umnogome bazira na pljački javnih dobara, po principu sličnom Robin Hudovom, s tim da Robin Hud je pljačkao od bogatih, da bi dao siromašnima, dok Dodik pljačka od siromašnih, da bi dao bogatima. Vrijeme je da se nešto preduzme, po pitanju obračuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom na najvišem nivou, koji rastura ovu državu i sve njene stanovnike, jer postoji razlog i to veliki razlog, zašto nema para, za ozbiljno povećanje primanja kod boraca, penzionera i drugih kategorija stanovništva.

    2. Dragan

      To, Mile, zaštiti račune tajkuna i političara, sudija i tužioca, i sve druge “elite”.