Capital.ba

„Prointeru“ od državnih institucija 725.000 KM u novembru

04.12.2020. / 14:28

BANJALUKA – Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA), „Pošte Srpske“ i Zavod za zapošljavanje RS odlučili su da obnove informatičku, elektronsku opremu i sisteme te su s kompanijom „Prointer“ tokom prošlog mjeseca zaključili ugovore u vrijednosti oko 725.000 KM, objavljeno je na Portalu javnih nabavki.

Foto: Prointer

Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH objavila je danas da je kupila kompjutersku opremu sa uslugom instalacije, konfiguracije, nadogradnje i puštanja u rad. Sve je koštalo 177.536 KM, roba treba da bude isporučena u roku od 45 dana, a ugovor o tome zaključen je s „Prointerom“ 30. novembra.

Isti dan, Direkcija je zaključila još jedan ugovor s „Prointerom“ i to za nabavku elektronske opreme sa uslugom instalacije, konfiguracije i puštanja u rad u vrijednosti od 83.779 KM.

Pored institucija BiH sa tom kompanijom ovih dana ugovore su sklopile i ustanove i preduzeća u Srpskoj. Tako su „Pošte Srpske“ odlučile da nabave informatičku opremu, pa su računare i monitore platili 225.576 KM, a ugovor je s „Prointerom“ zaključen 27. novembra. Koliko je ova oprema neophodna „Poštama“ govori  i činjenica da je kao rok izvršenja ugovora čak godinu dana.

Isti dan zaključuju i ugovor o nabavci servera od 11.466 KM.

Pored toga, tri dana kasnije, odnosno 30. novembra, „Pošte“ su sa „Prointerom“ zaključile i ugovor o kupovini laptopa vrijednosti 11.670 KM. I za isporuku laptopa rok je godinu dana.

Tokom prošlog mjeseca „Prointeru“ je dodijeljen i ugovor od strane Zavoda za zapošljavanje RS koji je od njih kupio „Business intelligence“ sistem. Rok izvršenja ugovora je devet mjeseci, a sistem će biti plaćen 214.991 KM.

Prema podacima sa Portala javnih nabavki javne institucije, ustanove i preduzeća su ove godine sa „Prointerom“ zaključili ugovore ukupne vrijednosti 41,2 miliona KM.

CAPITAL: S. Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: „Prointeru“ od državnih institucija 725.000 KM u novembru

    1. Bojan Vujic

      Ima i nabavki koje nisu transparentne i na Portalu.
      Prointer je ove godine ugovorio 104 miliona KM.
      Masala !!!