Capital.ba

Nakon Banjaluke i „Elektro Doboj“ gasi poslovnice u šest opština i gradova

04.12.2020. / 12:09

BANJALUKA, DOBOJ – Nakon što je Banjalučka „Elektrokrajina“ odlučila da u sklopu reorganizacije ukine 12 radnih jednica, istim putem je krenuo i „Elektro Doboj“.

Elektro Doboj

Elektro Doboj, FOTO: RTV Doboj

Ovo akcionarsko društvo koje posluje u sklopu „Elektroprivrede Republike Srpske“ gasi svoje radne jedinice u Tesliću, Derventi, Modriči, Šamcu, Brodu i Doboju. saznaje portal CAPITAL.

Obzirom da je odredbama novog Statuta propisana drugačija organizacija preduzeća, te da ne više postoje radne jedinice kao organizacioni dijelovi preduzeća a koje su bile upisane u sudski registar kao poslovne jedinice preduzeća, radi brisanja istih iz sudskog registra donosi se ova odluka“, stoji u prijedlogu Odluke koju će trebati da usvoji skupština akcionara na sjednici zakazanoj za 17. decembar.

Iako iz ERS-a i pojedinih zavisnih preduzeća tvrde kako je riječ o pukom usklađivanju sa statutom, informacije do kojih je portal CAPITAL došao, govore drugačije.

Prema našim saznanjima, nakon što radne jedinice budu ugašene doći će do centralizacije poslovanja. U terenskim jedinicama će ostati tek poneki pravnik i ekonomista uz radnike na terenu, ali u daleko manjem obimu nego što je to bilo dok se poslovanje odvijalo po starom sistemu.

Takođe, sva administracija će biti centralizovana i radiće u sklopu zavisnog preduzeća, a velika je vjerovatnoća da će doći i do gašenja svih žiro računa koji su radne jedinice imale, pa će sve transakcije ići preko jednog, centralizovanog računa.

Ono što je sigurno je da će i dalje bez obzira na reorganizaciju, svi terenski uredi zadržati svoje šaltere za rad sa potrošačima što znači da oni ne bi trebali da osjete ove promjene.

Podsjećamo, kako smo nedavno pisali “Elektrokrajina” u sklopu reorganizacije preduzeća gasi 12 radnih jedinica.

Ukidaju se radne jedinice elektrodistribucija u Prijedoru, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Novom Gradu, Prnjavoru, Mrkonjić Gradu, Laktašima, Srpcu, Čelincu, Šipovu te dvije radne jedinice u Banjaluci.

Odluku treba da potvrdi skupština akcionara 16. decembra a primjenjivaće se već od prvog dana naredne godine.

Očekuje se da će uskoro sa svojim prijedlozima za gašenje radnih jedinica izaći i ostala zavisna distributivna preduzeća.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!