Capital.ba

Za deset meseci 75 odsto manje stranih turista nego lani

02.12.2020. / 13:21

BEOGRAD – U Srbiji je za deset meseci ove godine boravilo 397.628 stranih turista, što je za 75 odsto manje nego u istom periodu lani, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

Foto: Glas Srpske

Za 10 mjeseci u Srbiji je evidentirano i 1.235.533 domaćih turista, što je za 22 odsto manje nego u istom periodu 2019. godine.

U prosjeku, u ovom periodu je u Srbiji boravio 1.633.161 turista, što je za 48 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Domaći turisti su u oktobru najviše putovali u Sokobanju, Vrnjačku Banju, na Zlatibor, u Beograd i Novi Sad.

Veći broj domaćih turista boravio je i na Staroj planini, u Banji “Vrdnik” i na Divčibarama. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!