Capital.ba

Najava događaja za srijedu, 2. decembar 2020. godine

02.12.2020. / 7:02

Najava događaja

BANJALUKA – U 10.00 časova nastavak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske raspravom o Prijedlogu zakona o faktoringu. /VIDEO/

BANJALUKA – U 9.00 časova predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastaće se sa predstavnicima republičkog Koordinacionog odbora invalidskih organizacija. Nakon sastanka, medijima će biti dostavljeni kadrovi, fotografije i saopštenje.

BANJALUKA – Počinje Druga “Forvard” konferencija u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske i Inovacionog centra Banjaluka.

BANJALUKA – U 14.00 časova sjednica Predsjedničkog kolegijuma Ujedinjene Srpske. Izjave u 15.15 časova. /prostorije stranke/

SARAJEVO – Članovi Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope /PSSE/ Snježana Novaković Bursać, Alma Čolo, Borjana Krišto, Edita Đapo i Mladen Bosić učestvovaće na video-sastanku sa izvjestiocima za BiH Monitoring komiteta PSSE, na kojem će biti riječi i o nedavno održanim lokalnim izborima u BiH, te predstojećim u Mostaru.

SARAJEVO – Nastavak dvodnevnog onlajn zasjedanja političkih direktora zemalja članica Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira /PIK/, a kominike će biti dostavljen medijima putem mejla i objavljen na internet stranici OHR-a.

SARAJEVO – U 9.00 časova iznošenjem završnih riječi odbrane biće nastavljeno suđenje komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine. /Sud BiH/

SARAJEVO – U 9.30 časova ročište na kojem će se direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH Osman Mehmedagić izjasniti o krivici za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja. /Sud BiH/

SARAJEVO – U 10.00 časova poslanici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ razmatraće na onlajn sjednici Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom virusa korona.

SRBIJA

BEOGRAD – Ministar za evropsko susjedstvo i Ameriku pri Ministarstvu inostranih poslova Velike Britanije Vendi Morton sastaće se:
– u 11.00 časova sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem;
– u 12.00 časova sa premijerom Srbije Anom Brnabić. /saopštenja/

REGION

PODGORICA – U 12.00 časova sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će mandatar Zdravko Krivokapić obrazložiti program i sastav nove vlade.

BRISEL – U 13.50 časova evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak učestvovaće u Evropskom parlamentu u raspravi o Dejtonskom mirovnom sporazumu, 25 godina nakon njegovog potpisivanja.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!