Capital.ba

Pokrenuti pregovori za izgradnju vjetroelektrane na Vlašiću

27.11.2020. / 9:00

vjetroelektrane na Vlašiću

FOTO: Agencije

SARAJEVO – Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministartstva finansija i trezora BiH, prihvatio je Inicijativu i odredio delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Evropske investicione banke, projekat Vjetroelektrana Vlašić.

Projekat, čija je realizacija planirana u periodu 2020 – 2024. godine, odnosi se na izgradnju vjetroelektrane od 50 MW na visoravni Vlašić, s ciljem proizvodnje električne energije za potrebe bosanskohercegovačkog elektroenergetskog sistema.

Vrijednost kredita je 36 miliona evra, sa alokacijom na Federaciju BiH i rokom otplate od 20 godina, uključujući četiri godine grejs perioda“, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

CAPITAL: D.T.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!