Capital.ba

Tina Zournatzi, Erik den Hoedt, Christian Spahr i Vincenzo La Voce u fokusu FOCUS konferencije

24.11.2020. / 15:24

ZAGREB – Dva panela pod nazivom „Pogled medija na komunikacijske poruke javne uprave“ i „Obilježja i izazovi komuikacije u političkim i javnim institucijama“održaće se na  ovogodišnjem šestom izdanju FOCUS konferencije.

foto: Apriori World

 Konferencija o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim kompanijama počinje sutra, a trajaće i u četvrtak 26. novembra.

Po prvi puta na FOCUS konferenciji govoriće direktorica odjela strateških komunikacija u Evropskoj komisiji Tina Zournatzi, direktor službe za javne komunikacije i informacije Vlade Nizozemske Erik den Hoedt, glavni sekretar Skupštine evropskih regija Christian Spahr, glavni sekretar Venice Club-a Vincenzo Le Voci, ali i ministar za javnu upravu Republike Slovenije Boštjan Koritnik te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk i Krešo Glavač, v.d. voditelja Službe za odnose s javnošću Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Republike Hrvatske.

Za sutra je planirano da se u 12 časova održi panel pod nazivom ,,Pogled medija na komunikacijske poruke javne uprave“ kojeg predvodi Dražen Dretar, a na njemu sudjeluju Jadranka Rabrenović, novinarka u dnevnom listu i portalu Pobjeda, Robert Čoban, predsjednik Color Press Group i direktor Color Media Communications, Boris Vlašić, novinar Jutarnjeg lista i Aida Hadžimusić, novinarka i producentica televizijskog kanala Al Jazeera.

Drugog dana FOCUS konferencije održaće se panel ,, Obilježja i izazovi komunikacije u političkim i javnim institucijama“  koji počinje u 11:45 h, a njega vodi Holger Haibach gdje će učestovati Melita Pavlek, glavni sekretar Hrvatske Zajednice županija, Almedina Porča pomoćnica načelnika za odnose s javnošću i informacijski sistem Opštine Stari Grad, specijalna savjetnica ministra u ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije – odjel za suradnju s medijima Jelena Parezanović te Vesna Škare Ožbolt bivša ministrica pravosuđa Republike Hrvatske i bivša saborska zastupnica.

Konferenciju će pratiti oko 200 prijavljenih učesnika.

Organizatori konferencije su Apriori institut za integrirano-inkluzivne komunikacije jugoistočne Europe i Zaklada Konrad Adenauer. Podršku pruža Agencija Apriori World.

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!