Capital.ba

Lutrija Srpske prokockana, uzima kredit da plati dugove

24.11.2020. / 12:33

BANJALUKA – Dok državne lutrije širom svijeta svojim zemljama donose na milione maraka profita, “Lutrija Republike Srpske” ne može da zaradi ni za svoje troškove. Kako bi pokrpili rupe i platili brojne obaveze, prinuđeni su da podignu kredit od 300.000 maraka, saznaje portal CAPITAL.

lutrija srpske

Da bi ostali likvidni u “Lutriji” su krenuli u potragu za kreditorom koji će im dati novac po fiksnoj kamatnoj stopi, a koji planiraju da vrate za godinu dana. Za troškove kredita i kamate spremni su da plate do 15.000 maraka.

Isplata kreditnih sredstava izvršiće se najkasnije u roku od dva dana od potpisivanja ugovora”, stoji u tenderskoj dokumentaciji koju potpisuje direktor Rajko Radovanović.

Inače, “Lutrija Repubvlike Srpske” je 2019. godinu završila sa dobiti od 38.543 KM.

Odgovornost za svoje skromne poslovne rezultate u prošloj godini pokušala je da prebaci na građane, koji su prema njihovom zapažanju sve siromašniji.

Konzumenti naših igara, su gotovo u cjelosti prosječni građani starije dobi koji iz dijela ličnih primanja koji preostaju nakon podmirenja osnovnih životnih potreba, odnosno iz dijela tzv.diskrecionog dohotka, sve teže zadovoljavaju svoje potrebe ili navike u segmentu koji je predmet našeg poslovanja. Sve složeniji ekonomski uslovi i ekonomske prilike u okruženju  značajno utiču na segment siromašenja i pada kupovne moći stanovništva”, navodi se u njihovom izvještaju.

Dok krivicu svaljuju na građane, zaboravljaju kako su od kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića kupili poslovni prostor koji su platili 4.800 maraka po kvadratu ili 2,77 miliona maraka ukupno.

Da ovom državnom preduzeću slabo šta ide od ruke portal CAPITAL je nedavno pisao u tekstu Snijeg“ na televiziji Lutrije Srpske i „državnih“ privatnika.

Naime, Keno televizija“, zajednički projekat Lutrije Republike Srpske i preduzeća „Keno“, za brze lutrijske igre ponovo je naprasno obustavljen.

Podsjećamo, Keno TV je sa emitovanjem krenula u aprilu ove godine da bi samo nekoliko mjeseci kasnije obustavila program i to pod skoro identičnim izgovorom, unapređenjem usluga i igara.

Prekid je došao u momentu kada se u javnosti pojavio banjalučanin Kosta Čivčić, igrač koji je tvrdio kako je prevaren za 30.000 maraka, koliko je osvojio, a koje mu nisu isplaćene.

Nakon što se bura u javnosti stišala, nekoliko mjeseci kasnije krenula je agresivna medijska kampanja putem medija i društvenih mreža, gdje je najavljivao ponovno startovanje programa za kraj jula. Međutim, par mjeseci posle, sve je ponovo stopirano.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Lutrija Srpske prokockana, uzima kredit da plati dugove

    1. Eto rekoh

      Navedite mi samo jednu firmu u kojoj je dotični R.R. bio direktor da je pozitivno poslovala ?!

    2. Jedan

      Samo kod nas, u boljem entitetu. Ovo na svijetu niko nema.