Capital.ba

Pandemija košta Austriju 54 milijarde evra

30.10.2020. / 9:28

BEČ – Fiskalni savjet Austrije izračunao je kako će se posljedice korona krize odraziti na budžet u ovoj i idućoj godini, a prema tim procjenama samo ove godine pandemija će koštati 34,6 milijardi evra, a 2021. godine još 19,2 milijardi evra.

pandemija

FOTO: Pixabay

Procena Fiskalnog savjeta zasniva se na pretpostavci da će doći do pozitivnog razvoja iduće godine.

Opterećenje od 53,8 milijardi evra po budžet za ove dve godine obuhvata troškove podsticajnih mjera, kao i posljedica privrednog pada.

Predsjednik Fiskalnog saveza Martin Koher rekao je da je mišljenja da bi „zaključavanje“ kao što je bilo na proljeće trebalo da se izbjegne. Istovremeno je upozorio i da rastući broj novozaraženih ima negativan uticaj na ekonomske aktivnosti.

Prema Fiskalnom savjetu posljedice pandemije će se osjećati do 2024. godine.    Bankar.me

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!