Capital.ba

Bivša ministrica izabrana za portparola Agencije za bankarstvo RS

29.10.2020. / 13:00

BANJALUKA – Bivša ministrica za lokalnu upavu i samoupravu Republike Srpske Lejla Rešić iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) novi je portparol Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Lejla Rešić (Foto: Nezavisne novine)

Rešićeva je izabrana na tu poziciju nakon sprovedenog konkursa za prijem u radni odnos službenika za odnose s javnošću, koji je raspisala Agencija za bankarstvo.

Lejla Rešić obavljala je funkciju ministra za lokalnu upravu i samoupravu u Vladi Republike Srpske od 2010. godine do juna ove godine. Rešićeva je 2006. godine diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek žurnalistika.

Podsjećamo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je od koalicionih partnera na republičkom nivou zahtijevao da u ovoj izbornoj godini ne prave koalicije sa opozicijom na lokalnom nivou. DNS to nije ispoštovao i koalirao je s opozicijom u Prijedoru, što je bio razlog da u junu Rešićeva bude razriješena sa ministarske pozicije.

Zakonom je definisano da je Agencija za bankarstvo samostalno i nezavisno pravno lice, a nadzor nad njom vrši Narodna skupština RS kojoj je odgovorna za svoj rad. Agencijom upravlja i rukovodi Upravni odbor, direktor i zamjenik direktora koje, na prijedlog Vlade, imenuje Narodna skupština.

CAPITAL: S. Š.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Bivša ministrica izabrana za portparola Agencije za bankarstvo RS

    1. Doktorica

      Jel ovu onaj ‘strucnjak’ Serdar doveo?

    2. Google

      Ovo je sramota i za ABRS, direktora ABRS kao i za one koji su je “gurali”

    3. Dragan

      Njoj muž pravi zgrade po Prijedoru?

    4. Rajko

      Sta je ovo, opet napreduju ljudi iz drugih stranaka? Snsd mora pod hitno jacati svoje kadrove i postavljati ih na bolje pozicije, ne smije se dozvoliti da priljepci vladaju. Potrebno je dubinski proci sve institucije i vidjeti ko je lojalan Republici a ko radi u tudjim interesima.

    5. Rtrs

      Sad je konacno dosla na svoje ono sto najbolje i radi. Ovo je dokaz da se jadni Rastoka nista ne pita, a da Marko i dalje ima sjajnu saradnju sa SNSD. Zivio Nesic