Capital.ba

Vaučeri nisu uspjeli zagrijati „Vrućicu“

27.10.2020. / 12:50

TESLIĆ – Turistički vaučeri koje je vlast u Srpskoj spasonosno najavljivala nisu uspjeli da zaustave strmoglavi pad prihoda u ustanovama i preduzećima iz ove branše.

banja

FOTO: Banja Vrućica

Zdravstveno turistički centar „Banja Vrućica“ iz Teslića prijavio je za tri kvartala ove godine minus od 622.551 KM, prenosi portal CAPITAL.

O kakvom padu je riječ najbolje pokazuje podatak da je u istom periodu ove godine ostvarena dobit od 2,5 miliona maraka.

Upravni odbor banje Vrućice je na jučerašnoj sjednici donio odluku o sazivanju vanredne Skupštine akcionara za 12. novembar. Akcionari će razmatrati iz izmjenu Statuta te imenovati nove članova Upravnog odbora.

Poslovni prihodi banje, zbog pandemije virusa korona pali su za šest miliona maraka, odnosno sa 14,3 na 8,4 miliona KM, dok su sa druge strane rashodi povećani za više od 20 odsto, odnosno za 2,6 miliona KM u odnosu na uporedni period.

Uprava je smanjila troškove za plate i naknade radnicima, troškove materijala i proizvodnih usluga, ali ni to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat.

Podsjećamo, u odsustvu gostiju i velike posjećenosti, uprava „Vrućice“ se odlučila na nove investicije i kupila hotel „Bistricu“.

Vlasnici planiraju da postojeći zimski turizam na Јahorini upotpune i zdravstvenim, na bazi višedecenijskih iskustava iz Teslića.

CAPITAL: D. T.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!