Capital.ba

„Snijeg“ na televiziji Lutrije Srpske i „državnih“ privatnika

22.10.2020. / 15:02

BANJALUKA – „Keno televizija“, zajednički projekat Lutrije Republike Srpske i preduzeća „Keno“, za brze lutrijske igre ponovo je naprasno obustavljen.

keno

FOTO: Keno tv

Odluku o prekidu igre Lutrija Republike Srpske je donijela na sjednici održanoj 15. oktobra, bez jasnog obrazloženja.

Prekida se izvlačenje lutrijske igre na sreću „Keno“, a nakon završetka 14. kola pomenute lutrijske igre na sreću. Sve obaveze prema igračima će biti uredno izmirene“, stoji u odluci Lutrije.

Na sajtu televizije se navodi kako se emitovanje obustavlja „kako bi svojim igračima pružili vrhunsko iskustvo“.

Započinjemo radove radi unapređenja naših usluga i igara. Zbog pomenutih radova prinuđeni smo da privremeno obustavimo izvlačenje, odnosno emitovanje na našem kanalu. Igrači mogu isplatiti sredstva sa redovnog računa na iste načine kao i do sada – direktno na svoj bankovni račun ili na nekom od isplatnih mjesta.  Našim vjernim igračima unaprijed se zahvaljujemo na strpljenju i povjerenju, a uskoro očekujte obavještenje o ponovnom emitovanju. Vidimo se uskoro“, stoji u njihovom saopštenju.

Podsjećamo, Keno TV je sa emitovanjem krenula u aprilu ove godine da bi samo nekoliko mjeseci kasnije obustavila program i to pod skoro identičnim izgovorom, unapređenjem usluga i igara.

Prekid je došao u momentu kada se u javnosti pojavio banjalučanin Kosta Čivčić, igrač koji je tvrdio kako je prevaren za 30.000 maraka, koliko je osvojio, a koje mu nisu isplaćene.

Nakon što se bura u javnosti stišala, nekoliko mjeseci kasnije krenula je agresivna medijska kampanja putem medija i društvenih mreža, gdje je najavljivao ponovno startovanje programa za kraj jula. Međutim, par mjeseci posle, sve je ponovo stopirano.

Lolić postao jedini vlasnik

Inače, kako portal CAPITAL saznaje, iza paravana i studijskih reflektora došlo je i do kadrovskih promjena u preduzeću „Keno d.o.o.“ a koje je sa „Lutrijom“ organizovalo kockanje preko „Keno televizije“.

Naime, banjaučki biznismen Jelenko Lolić postao je jedini vlasnik preduzeća koje prema registrima ima kapital od preko 740.000 maraka.

Do sada je firmu dijelio sa preduzećem „Optimum Consulting&Education“ u vlasništvu Aleksandra Grgića, Bojana Kresojevića i Darka Milunovića.

Darko Milunović je bivši savjetnik Željke Cvijanović, a sadašnji direktor za ekonomske i finansijske poslove “Elektroprivrede Republike Srpske”.

On je kao i njegov partner Bojan Kresojević izašao iz biznisa, a na mjesto direktora „Keno d.o.o.“ je imenovan Dario Trokić, koji se ranije pominjao kao jedan od rukovodilaca u Alternativnoj televiziji.

Upravo u zgradi ove medijske kuće koju su kupili Slobodan Stanković i Mile Radišić, sjedište je preduzeća „Keno“.

Lolić je bio vlasnik firme „Finnanc“ koja se bavila prodajom dopuna za mobilne telefone, a koju je ove godine kupila kompanija Mtel.

Pored televizije, državna lutrija je ušla i u projekat sa preduzećem „Casinos Austria VLT AG“ iz Švajcarske. Stvoreno je zajedničko preduzeće „Elektronska video lutrija“ d.o.o. Banja Luka, a osnovna djelatnost je kockanje i klađenje. Kako je Ustavni sud nedavno odlučio, a portal CAPITAL prenio, vlast u Srpskoj je prilikom izbora stranog partnera prekršila Ustav Srpske pogodujući staranom kockarskom lobiju.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!