Capital.ba

Nešić saslušan zbog zloupotrebe položaja i neizvršenja sudske odluke

21.10.2020. / 15:09

BANJALUKA – Bivši v.d. direktora “Puteva Republike Srpske” Nenad Nešić ispitan je danas u svojstvu osumnjičenog u prostorijama Uprave kriminalističke policije po naredbi Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka u okviru istrage da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i neizvršenje sudske odluke.

FOTO: Nenad Nešić (Srna)

Prijavu protiv Nešića, prema nezvaničnim saznanjima Srne, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH u vezi sa postupkom javnih nabavki za zaštitu i redovno održavanje regionalnih i magistralnih puteva iz oblasti jedan.

Prijava je podnesena u januaru ove godine i već duži vremenski period radilo se na ovom predmetu.

Prema saznanjima Srne, Nešić je na tenderu prihvatio ponudu preduzeća koja je bila skoro 12 miliona KM veća, odnosno iznosila je 26 miliona KM, dok je druga ponuda, koju je on odbio iznosila 14 miliona KM.

Za vrijeme žalbenih i upravnih postupaka, firme koje su izvodile radove iz ugovora koji su bili predmetom rješavanja u navednim postupcima a za koje radove su ispostavljali privremene situacije plaćanje je odobravao direktor “Puteva” Nenad Nešić iako je znao da prema odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH nije mogao ni zaključiti niti realizovati ugovor o javnim nabavkama radova sve dok ne budu iscrpljene sve mogućnosti za žalbe ponuđača u upravnom postupku ili tužbe u upravnim sudovima te donesene konačne odluke.

Iz do sada prikupljene dokumentacije i utvrđenih činjenica proizilazi sumnja da je Nešić počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica i neizvršenje sudske odluke, saznaje Srna.

Prema saznanjima Srne, Nešić se u prostorijama Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske pojavio sa braniocem, ali se nije izjasnio o krivici, navodeći da nije spreman, jer je nedavno primio poziv za saslušanje.

izvor: Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!