Capital.ba

Višković: Malo koja velesila u svijetu može da parira Srpskoj

20.10.2020. / 16:31

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da dugovanja zdravstvenih ustanova prema Poreskoj upravi ne ugrožavaju njihov rad i funkcionisanje, poručujući da će taj problem biti riješen u narednom periodu.

Inspektorat

foto: Srna

Taj dug ne ugrožava funkcionisanje zdravstvenih ustanova, niti će. Dugovanja ovih ustanova biće riješena i to bi do sada i bilo tako da nije bilo pojave virusa korona – rekao je Višković novinarima u Čelincu.

On je istakao da malo koja ekonomska velesila u Evropi i svijetu može da, poput Srpske, svim građanima bez obzira na radno pravni status obezbijedi besplatno liječenje, pa makar i od virusa korona.

Višković je naglasio da Srpska na tom planu svjesno ulazi u neke stvari kao što su dugovanja zdravstvenih ustanova kako bi građanima omogućila liječenje.

– Mi u Srpskoj imamo snage da svima pružimo zdravstvenu uslugu, imali oni ili ne zdravstveno osiguranje. A to se, onda, reflektuje na određene dugove i potraživanja. Dakle, svjesno idemo u neke stvari – rekao je Višković.

izvor: SRNA

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Višković: Malo koja velesila u svijetu može da parira Srpskoj

    1. Direkt

      Malo koji biser može da izjavi ovako nešto.

    2. orange

      Nevjerovatno je da postoji osoba koja moze da izjavi ovako nesto u javnom prostoru s obzirom na postojece stanje stvari. Cist dokaz veoma niske inteligencije stanovnika RS cjm ih narocito ne uznemiravaju ovakve izjave i ne pokrecu na borbu za smjenom ovakvih osoba i politickih opcija.