Capital.ba

Neizvjesno pokretanje fabrike „R-S Silicon“

19.10.2020. / 14:57

MRKONJIĆ GRAD – Iako je bilo najavljeno da bi italijanska fabrika „R-S Silicon“ u Mrkonjić Gradu mogla da počne sa radom u ovom mjesecu, to se nije desilo. Nastavak prerade silicijuma za sada je neisvjestan, a sve zbog pandemije virusa korona, potvrđeno je za portal CAPITAL.

izvor: Agencije

Kompanija „R-S Silicon“ prestala je sa radom polovinom avgusta, kada je oko 150 radnika poslato kući na čekanje, uz obećanje da bi se proizvodnja mogla pokrenuti u oktobru, a o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu “Fabrika “R-S Silicon” ugasila proizvodnju, 150 radnika poslato kući”

Međutim, pogoni fabrike u Mrkonjić Gradu i dalje su ugašeni, a radnicima je rečeno kako i dalje nisu stvoreni uslovi za pokretanje proizvodnje, a kao novi mogući rok za početak rada najavljen im je decembar, u zavisnosti od razvoja situacije sa virusom korona. Radnicima je obećana isplata plate i dalje, iako ne rade.

Direktor fabrike „R-S Silicon“ Jelena Kuridža potvdila je portal CAPITAL da ovo preduzeće i dalje neće pokretati svoje proizvodne pogone, a kao glavni uzrok navela je pogoršanu epidemološku situaciju.

„Nažalost, mi u potpunosti zavisimo od kretanja situacije uzrokovane virusom korona. Usljed pogoršanja stanja u državi, ali i u svijetu, sve je neizvjesnije kada ćemo moći opet normalno da radimo. Mi u potpunosti zavisimo od izvoza, a s obzirom da je ovakva situacija, ne preostaje nam ništa drugo već da čekamo“, rekla je Kuridža.

 

CAPITAL: Dragana Eremija

 

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Neizvjesno pokretanje fabrike „R-S Silicon“

    1. Ek_BL

      U rafineriji nafte Brod 660 radnika u rafineriji ulja Modriča 270 radnika dobija ne zarađenu platu, jer rafinerija imaju zanemarljivo malu poslovnu aktivnost koju može obavljati manje od 100 radnika u obje rafinerije. Sad i ova fabrika u Mrkonjiću, pitanje je koliko ih još ima. Ovo je prostor gdje logika i razum ne važe.

    2. Dragan

      Ko trpi? Pa 150 radnika sa malom platom, a sad ni to neće zaraditi.

      • JOVAN

        Jesi išao u visoke škole da to skontaš ili si samouk? Veoma dubokomislena opservacija.