Capital.ba

Džakula: Naplata PDV-a manja za 600 miliona KM

29.09.2020. / 11:07

SARAJEVO – Direktor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Miro DŽakula izjavio je da je naplata PDV-a za proteklih osam mjeseci u odnosu na prošlu godinu manja za oko 600 miliona KM.

foto: Capital

Džakula je naveo da je razlog za to epidemija virusa korona koja je prouzrokovala smanjenje ekonomske aktivnosti u BiH i dovela do zatvaranja mnogih firmi.

On je dodao da BiH bilježi i pad uvoza i izvoza.

Džakula je za “Dnevni avaz” rekao da Međunarodni monetarni fond neće pristati na izmjene dosadašnjeg načina raspodjele prikupljenih sredstava od PDV-a.

On je odbacio mogućnost donošenja novog načina raspodjele PDV-a, koji zagovara Federacija BiH.

“To što oni traže nemoguće je. To traži grupa ljudi koja o ekonomskim kretanjima, ekonomiji i raspodjeli vrlo malo zna i o tome politizuje”, rekao je Džakula. Avaz

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!