Capital.ba

Moskva osuđuje pokušaje formiranja koalicije protiv gasovoda

24.09.2020. / 7:38

BANJALUKA – Rusija osuđuje pokušaje SAD da se usprotivi projektu izgradnje gasovoda “Sjeverni tok dva” tako što će formirati koaliciju protiv projekta, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

sjeverni tok dva

FOTO: Pixabay

Ona je naglasila da su njemačke i druge kompanije već uložile multimilijarderske svote novca u projekat.

Osuđujemo pozive na formiranje određene koalicije protiv cjevovoda u koji su njemačke i druge kompanije već uložile multimilijarderske svote novca“, istakla je Zaharova.

U okviru projekta “Sjeverni tok dva” predviđena je izgradnja dvije linije cjevovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi metara kubnih godišnje od obale Rusije kroz Baltičko more do Njemačke.

Do danas je završeno 93,5 odsto gasovoda, piše TASS.

Izgradnja gasovoda suspendovana je krajem prošle godine kada je švajcarska kompanija zadužena za postavljanje cijevi prekinula radove usljed sankcija SAD.      Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!