Capital.ba

Adžić mora isplatiti dva miliona ili iseliti gradsku upravu

21.09.2020. / 16:48

BANJALUKA – Banjalučkom “Krajina osiguranju” nedostaje novca za pokriće tehničkih rezervi, pa će uprava ponovo pokušati da proda milionski vrijednu poslovnu zgradu u Gradišci, u kojoj je smještana gradska uprava, saznaje portal CAPITAL.

izvor: mojagradiska.com

Iz uprave preduzeća poručuju kako je vrijednost objekta nešto više od dva miliona marka, te da nemaju u planu da prave bilo kakve ustupke.

Direktor „Krajina osiguranja“ Goran Bobar kaže da će se prijedlog odluke o prodaji naći na sjednici skupštine akcionara koja će se održati krajem septembra.

Upravni odbor još jednom dobiti mišljenje većinskog akcionara, da li želi da proda tu zgradu. Očekujemo da će on reći da se objekat proda po cijeni koja je ranije utvrđena, a to je nešto preko dva miliona maraka. Upravni i Izvršni odbor nije zainteresovan za prodaju ispod ove cijene”, kazao je Bobar za CAPITAL.

On je podsjetio kako su ranije održane dvije neuspjele licitacije za prodaju te da je propao i pokušaj neposredne pogodbe sa Gradiškom, koja je ponudila oko 1,25 miliona KM.

„Ne mogu predvidjeti u kojem pravcu će se odvijati prodaja, ali što se nas tiče nemamo problem da je prodamo bilo kome ko ponudi najviše novca”, zaključio je Bobar.

Podsjećamo, prije dvije godine, tačnije u julu 2018. gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je nakon jednog skupštinskog zasijedanja poručio kako je dogovor oko prodaje postignut, te kako je problem riješen.

Međutim, ispostavilo se kako dogovora, a samim tim i prodaje nije bilo, zbog čega je administracija i dalje podstanar koji plaća ozbiljnu kiriju. Za 800 kvadrata poslovnog prostora oni mjesečno izdvajaju oko 8.000 marka, ili 96.000 maraka na godišnjem nivou. Ugovorom je određeno kako je ta cijena na snazi sve do prodaje objekta.

Adžić kaže kako je posao bio okvirno dogovoren ali da se nije postigao konačni sporazum.

Krajina osiguranje je tražilo cijenu koja za nas nije bila prihvatljiva. Sve što mogu da vam kažem da su pregovori u toku”, poručio je Adžić.

Podsjećamo, kako ranije nisu redovno plaćali najam, sud je donio presudu kojom ih je obavezao da u te svrhe plate 700.000 maraka.

CAPITAL: Dejan Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Adžić mora isplatiti dva miliona ili iseliti gradsku upravu

    1. Pljacka svog naroda

      Nastimana pljacka