Capital.ba

Od žestoke kritičarke do pomoćnika ministra

20.08.2020. / 13:23

BANJALUKA – Novi pomoćnik ministra za privredni razvoj u Ministarstvu privrede i preduzetništva od danas je Ivana Sandić Blagojević, politikolog, saznaje portal CAPITAL. Blagojevićeva je kadar NDP-a, a kao i lider te stranke Dragan Čavić, isticala se kao žestok kritičar vlasti predvođene SNSD-om.

ivana sandić blagojević

Vlada RS je razrješila dosadašnjeg vršioca dužnosti pomoćnika ministra za privredni razvoj Velimira Andrića i imenovala Blagojevićevu za v.d. pomoćnika na period od 90 dana.

Kako se navodi u rješenju o postavljenju, Ivana Sandić Blagojević je diplomirani politikolog.

Ona je bila kandidat NDP-a Dragana Čavića za poslanika u Narodnoj skupštini RS na izborima 2018. godine, ali sa 479 osvojenih glasova nije uspjela da obezbijedi mandat.

Predsjednica je Aktiva mladih NDP-a od aprila 2018, navodi se na zvaničnoj stranici NDP-a.

U predizbornoj kampanji isticala je da se svakom ministru, pomoćniku i državnom službeniku onemogući da na posao ide službenim automobilom.

„Kada iz budžeta svih građana ne bi plaćali registracije, amortizacije i gorivo, sredstva bi mogli preusmjeriti u subvencije za zapošljavanje”, navela je u jednom od predizbornih intervjuua.

Kritikovala je politike aktuelne vlasti ističući da su u Srpskoj „loši radni i životni uslovi“.

Nakon izbora 2018. godine, Dragan Čavić i stranka kojom rukovodi, NDP, priklonili su se vladajućoj koaliciji te dobili da rukovode Ministarstvom privrede i preduzetništva, „Elektrokrajinom“, kao i pozicije generalnog sekretara Narodne skupštine, pomoćnika, te druge niže funkcije.

CAPITAL: S. Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Od žestoke kritičarke do pomoćnika ministra

    1. Akademski obrazovan.

      Nekad bih se ispovracao na ovakve pojave.
      Sad sam ravnodusan.
      ?!
      Hvala Capitalu.

      • Stevo

        Slažem se. Bolji je bilo ko sa redovnim državnim fakultetom bez obzira na usmjerenje nego falš privatni fakulteti za menadžmente i ekonomije. Da je ova zakona sve jedan bi trebalo zatvorit.

    2. TD

      Može li neko da mi objasni s kojim kompetencijama presudnim za privredni razvoj može jedan politikolog savjetovati ministra privrede i preduzetništva?

      • komentator

        Nažalost, možda i boljim kompetencijama od većine stručnjaka u vladi koji su na brzaka pozavršavali fakultete “kod Lesnine”, “u krugu Incela”, “u krugu Čajaveca” i sl., bar dobro izgleda :)