Capital.ba

Višković potvrdio pisanje CAPITAL-a: Kosmosu skinuta hipoteka zbog prodaje imovine

12.08.2020. / 14:59

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, rekao je danas da je Vlada donijela odluku da skine hipoteku sa jednog objekta “Kosmosa”, koju drži Poreska uprava Republike Srpske, kako bi se pomoglo ovom preduzeću.

Kosmosu skinuta hipoteka

Tako je Višković potvrdio pisanje portala CAPITAL koji je juče objelodanio ovu informaciju u tekstu “Počelo krčmljenje: „Kosmosu“ dozvoljena prodaja zemljišta”.

 On je pojasnio kako je u pitanju neperspektivna imovina, odnosno stari objekat površine oko 4.000 kvadrata.

Ukoliko dođe do prodaje te imovine, 50 odsto prihoda od prodaje ide Investiciono-razvojnoj banci, a 50 odsto na račun “Kosmosa” koji bi od dobijenih sredstava trebao da plati plati poreze i doprinose na plate radnike iz nekog prethodnog perioda“, rekao je Višković.

On smatra kako ne stoji teza da se u “Kosmosu” vrši rasparčavanje, te ističe kako je je skidanjem hipoteke Vlada htjela pomoći preduzeću da opstane.

Podsjećamo, računi preduzeća su blokirani duže vrijeme, jer uprava na čelu sa Dušanom Vješticom ne izmiruje svoje obaveze. Radnici su u ovoj godini dobili nepune tri plate, a preduzeće im ne uplaćuje ni doprinose.

Ne poštuje se ni plan restrukturiranja usvojen prije nekoliko godina a kojim se uprava obavezala da svakog mjeseca radnicima i povjeriocima uplaćuje dio zaostalih dugovanja.

Zemljište na kojoj se nalazi „Kosmos“ je izuzetno atraktivno, u blizini gradskog centra i između dvije velike saobraćajnice. Građevinskim firmama to nije promaklo i poslednjih godina se poluotvoreno špekuliše da je ono glavna kočnica podizanja nekad moćne namjenske fabrike.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Višković potvrdio pisanje CAPITAL-a: Kosmosu skinuta hipoteka zbog prodaje imovine

    1. Mica

      Biskovicu mi smo poslali koverte kao sto je i trazeno plus 20% za vodju. radnici u diskotekama i kafanama nece dobiti platu dok ti ne platis svoj dio..pozuri samo

    2. metla

      citam politikin zabavnik: cime vjestica dolazi na posao ? metlom. :-) :-)