Capital.ba

“I najmanji promet u ovim uslovima je uspjeh”

09.08.2020. / 13:05

PODGORICA – Ovogodišnja turistička sezona ne može se porediti ni s jednom sezonom do sad ni kod nas ni u svijetu, a najmanji pomak i ostvareni promet u ovim uslovima je uspijeh, izjavila je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak-Kukavičić.

Prihod od turizma
Ona je za podgoričku Pobjedu rekla da odgovornim pristupom i pozitivnim stavom mora da se izvuče maksimum iz postojeće situacije.

Prema njenim riječima, nedavno otvaranje granica prema Rusiji doprinijeće oporavku crnogorskog turizma i donekle ublažiti posljedice pandemije korona virusa.

Svako otvaranje granica je šansa. To važi za sva tržišta. Očekujemo da se kod nas, ali i u svim zemljama, epidemiološka situacija poboljša, što će usloviti i intenzivnija turistička kretanja“, istakla je Radak-Kukavičićeva.

Ona je navela da su, prema informacijama hotelsko-turističke privrede, najave turoperatora da bi od 15. avgusta mogli poletjeti prvi avioni na linijama sa Rusijom i da će letjeti do kraja oktobra, čak i dio novembra.

Imajući u vidu da su ruski turisti u prethodnoj godini imali učešće od preko 15 odsto u ukupnoj strukturi inostranih turista i oko 24 odsto kada su u pitanju ostvarena noćenja, vjerujemo da će otvaranje ka ovom strateški važnom tržištu doprinijeti oporavku crnogorskog turizma i ublažiti posljedice“, rekla je Radak- Kukavičićeva.

Tržišta Ukrajine i Belorusije, napominje Radak-Kukavičić, imaju sve značajniji udio u turističkom prometu Crne Gore.

Stoga raduju najave turoperatora sa pomenutih tržišta. Prvi avion iz Bjelorusije na aerodrom Tivat sletio je 10. jula, a iz Ukrajine 4. jula, a do sredine oktobra su potvrđeni svakodnevni letovi kojim bi trebalo da stigne 20.000, odnosno 30.000 gostiju iz te dvije zemlje“, navela je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.   Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!