Capital.ba

Apple sada najvrijednija kompanija na svijetu

02.08.2020. / 7:30

NJUJORK – Saudijski državni naftni gigant više nije najvrednija kompanija na svijetu, već je tu titulu morao prepustiti američkoj kompaniji Apple.

apple

Apple je postao kompanija sa najvećom tržišnom vrijednošću u petak, nakon novog rasta dionica.

Dionice kompanije Apple porasle su u petak za 10,47 odsto, čime je tržišna vrijednost firme narasla na 1,84 biliona dolara.

 Saudi Aramco, koji je od prošlogodišnjeg izlaska na berzu bio najvrednija firma, sada ima vrijednost od 1,76 biliona dolara.

Apple-ova velika zarada u trećem fiskalnom tromjesečju, objavljena u četvrtak, povećala je cijenu dionica.

Firma se oporavila od pada koji je doživjela u martu tokom pandemije. Dinice su ove godine porasle za više od 44 odsto, prenosi Biznisinfo.

Uprkos udarima kovid-19, Apple je povećao prihode u svakom segmentu i svakom dijelu svijeta“, napisali su analitičari banke Morgan Stenli u izvještaju. B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!