Capital.ba

Iz rafinerije u Brodu obećavaju: gasovod u pogonu do kraja godine

31.07.2020. / 9:32

BROD – U okviru projekta gasifikacije, izgradnje sistema distribucije prirodnog gasa, “Rafinerije nafte Brod” a.d. Brod uspješno je završena još jedna etapa radova.

rafinerije

Naime, na području “Rafinerije nafte Brod” u potpunosti su završeni građevinsko-montažni radovi unutrašnjeg sistema cjevovoda namjenjenog za distribuciju i snabdjevanje kotlovnice Rafinerije nafte Brod prirodnim gasom. U tu svrhu unutar Rafinerije položeno je više od 1,3 km cjevovoda. Završetkom ove faze građevinsko–montažnih radova omogućeno je da kotlovnica, koja u kontinuitetu održava u radu pogonske sisteme Rafinerije kao energent koristi gas, a ne mazut.

Nadležna komisija sačinjena od eksperata za ovu fazu radova ocjenila je pozitivnim završne radove na unutrašnjem cjevovodu, te izvršila tehnički prijem novoizgrađenog unutrašnjeg sistema cjevovoda namjenjog za distribuciju gasa.

Ovaj energent koji će zamjeniti upotrebu mazuta u Rafineriji je energetski efikasniji i ekološko čistiji.

Napominjemo, svi radovi na projektu izvode se u skladu sa preporukama Institituta za javno zdravstvo Republike Srpske i mjerama prevencije u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19 i bezbjednosti svih radnika.

Iako je prvobitno bilo planirano da gasovod bude pušten u rad u III kvartalu tekuće godine, zbog odlaganja radova uzrokovanih uvođenjem vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa, rok je odgođen za decembar ove godine, navodi se iz Rafinerije Brod.   indikator.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!