Capital.ba

Prvi poslodavac u Srpskoj kupio firmu za proizvodnju liftova

27.07.2020. / 14:45

BANJALUKA – Vlasnik i osnivač banjalučke kompanije “Krajina Klas” i lanca pekara “Manja” Saša Trivić novi je vlasnik preduzeća za projektovanje i proizvodnju liftova “Tri Best”, saznaje portal CAPITAL.

Saša Trivić Tri Best

Posao oko preuzimanja je nedavno okončan, a Trivić, koji je ujedno i predsjednik Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske je postao stoodstotni vlasnik ovog uspješnog preduzeća.

Naša politika i cilj je da razvijamo kapacitete, s tim da ćemo gledati da se vratimo  hidraulici i specijalnim projektima izrade mašina po narudžbi”, rekao nam je Trivić.

Dodaje kako je u preduzeću zaposleno oko 75 radnika za kojih i pored pandemije ima posla, pogotovo u segmentu proizvodnje liftova i servisiranja opreme.

Podsjećamo, krajem prošle godine nakon duge i teške bolesti preminuo je vlasnik i osnivač “Tri Best”-a, Branko Đuđić, a koji ga je od osnivanja uspješno vodio i razvijao.

Finansijski podaci pokazuju kako Trivić sa svojim kapitalom ulazi u finansijski zdravo i stabilno preduzeće.

U posljednje tri godine ono ostvaruje promet od oko šest miliona maraka i prosječnu dobit od 670.000 KM sa stalnim porastom broja zaposlenih.

Takođe, “Tri Best” je veoma dobro pozicioniran na domaćem tržištu. Liftovi koje proizvodi i servisira prevoze stanare u brojnim  poslovnim i stambenim objektima.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Prvi poslodavac u Srpskoj kupio firmu za proizvodnju liftova

    1. Mile

      A da se iza ovoga ne vodi mozda Prointer i ekipa tih ljudi,a da je doticni gospodin samo pokrice?!

      • komentator

        Neće ovdje Prointer, ovdje treba raditi i napraviti konkretan proizvod koji je lako porediti sa drugim, sličnim njemu. Kad praviš softver, za istu stvar možeš dobiti 10.000 KM (ako je kupac privatna firma), a i 1.000.000 (ako kupuje javni sektor i “ugrađuje” se “politika”). Kod liftova i sličnih stvari to nije moguće :( . Trivić se dokazao kao preduzetnik, ne bi njega EBRD odabrao tek tako za saradnju, a njegove “kifle” kupuju narodne mase, a ne “država”

    2. Marijana

      Moze kupiti sta hoce, kada izrabljuje one javne radnike i daje im platu manju i od minimalca

    3. Savo

      Sada ce radnici da pobjegnu iz Tri besta jer je to kupio Trivic

    4. ajnstajn za siromasne

      sad krece preporod ovog preduzeca. izvozice liftove i na mars. kupio ga je najpametniji od svih, inace da nije najpametniji ne bi svaki dan bio na tv 860 puta. zivio nam dovijeka, povedi nas put saznanja

    5. Direkt

      Kralj brašna kupio fabriku liftova? Nespojivo, ali hajde, ako bude radio kao sa pekarskim poslom, onda biće dobro i bitno je da nije režimski biznismen, što je danas rijetkost, mislim na velike biznismene, da ima veliki obrt, a da mu posao ne zavisi od države, barem ne direktno.

    6. nikola

      Saša je dobar čovjek i dobar poslodavac