Capital.ba

„Sloboprom“ preuzeo četvrtinu „Banje Vrućice“

18.07.2020. / 8:00

BANJALUKA – Kompanija „Sloboprom“ iz Lončara značajno je povećala svoj udio u vlasništvu Zdravstveno – turističkog centra (ZTC) „Banja Vrućica“ u Tesliću, na blizu 25 odsto akcija.

banja vrućica

Na Banjalučkoj berzi tokom ove sedmice zaključeno je više blok poslova s akcijama „Banje Vrućice“ u ukupnom iznosu od 3,7 miliona KM.

Tako je „Sloboprom“ kupujući akcije od manjinski akcionara povećao udio u vlasništvu banje sa 18,2 odsto na 24,4 odsto, dok se među prvih deset akcionara pojavljuje i firma „Pobjeda“ iz Bijeljine čiji je jedan od vlasnika Slobodan Ćurčić, koji je i vlasnik „Sloboproma“.

„Sloboprom“ udio u „Banji Vrućici“ povećava postepeno od maja 2017. godine.

Vlasnik te kompanije Slobodan Ćurčić prošle godine za CAPITAL je rekao da prati bilanse „Banje Vrućice“ i konstatan priliv stranih gostiju, te da je odlučio da je to dobra investicija. 

„Zanima me ugostiteljstvo, imam tri hotela i to je oblast u kojoj planiram da investiram“, kazao je ranije Ćurčić.

Na nedavno održanoj sjednici Skupštine akcionara ZTC “Banja Vrućica” usvojene su odluke o poslovanju, o finansijskim izvještajima i raspodjeli dobiti. Ostvarena dobit Društva u 2019. godini iznosi 2.347.274 KM, od čega je pet odsto raspoređeno u zakonsku rezervu, 20 odsto u statutarnu rezervu, dok je 1.760.455 KM ili 75 odsto ostalo kao neraspoređena dobit.

sloboprom

Kompanija „Sloboprom“ osnovana je u Lončarima 1990. godine i jedan je od trgovačkih lidera u oblastima veleprodaje i maloprodaje bijele tehnike i peći na čvrsto gorivo. Zastupnik je poznatih brendova, bavi se i maloprodajom tekstila i obuće kroz modne linije „Bata“, „Navigare“ i „Tom Tailor“.

U oblasti građevine bavi se izgradnjom i rekonstrukcijom objekata, a u vlasništvu „Sloboproma“ su i tržni centari „Emporium“ u Banjaluci i Bijeljini, Robna kuća Modriča, „Sloboprom's“ Brčko. U sastavu firme posluju i hoteli „Jelena“ u Banjaluci i Brčkom, te „Ruski dom“ na Jahorini.

CAPITAL: S. Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!