Capital.ba

Pabovi u Irskoj zatvoreni do 10. avgusta

16.07.2020. / 9:31

DABLIN – Vlada Irske odlučila je da odgodi otvaranje pabova do 10. avgusta, usljed zabrinutosti zbog porasta broja novozaraženih virusom korona, piše irski “Indipendent”.

pabovi

Pabovi i noćni klubovi trebalo je ponovo da se otvore u ponedjeljak, 20. jula, ali je Vlada odlučila da odustane od prvobitnog datuma zbog straha od daljeg porasta broja zaraženih.

Vlada Irske najviše je zabrinuta zbog porasta broja zaraženih među mladima, koji predstavljaju grupu koja češće posjećuje pabove i prisustvuje masovnim okupljanjima.

Državni tim za vanredne situacije u javnom zdravstvu upozorio je juče vlasti u Dablinu da ne prelaze u četvrtu fazu ublažavanja mjera za borbu protiv virusa korona. Zdravstveni zvaničnici rekli su da bi ublažavanje ograničenja trebalo odgoditi za 10. avgust, u periodu koji je prvobitno planiran za početak pete faze.

Od Vlade Irske se očekuje i da preporuči da nošenje maski u zatvorenom prostoru bude obavezno.

Prema riječima zvaničnika, ne preporučuje se nastavak putovanja u inostranstvo.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!