Capital.ba

Srbija: Turističke agencije traže pomoć vlade

07.07.2020. / 9:35

BEOGRAD – Udruženja turističkih agencija Srbije zatražila su od vlade i resornih ministarstava dodatnu pomoć u vidu bruto minimalnih plata do kraja ove godine, kao i pravnu mogućnost da zamrznu djelatnost preduzeća do godinu dana kako bi spijrečili bankrote i masovna otpuštanja radnika.

Udruženja
Zahtjev je upućen kabinetu premijerke Ane Brnabić, Ministarstvu finansija, Ministarstvu privrede, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističkoj organizaciji Srbije i turističkoj inspekciji, navodi se u saopštenju Udruženja turističkih agencija Srbije (UTAS).

Kako se dodaje, iza zahtjeva za dodatnu pomoć turističkom sektoru stoji pet udruženja koja okupljaju više od 4.500 turističkih agencija u Srbiji – UTAS, Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (YUTA), Poslovno udruženje turističkih agencija (ATAS), Asocijacija nezavisnih turističkih agencija (ANTAS) i Udruženje receptivnih agencija Srbije (URA).

Udruženja će nadležnim institucijama predstaviti podatke o poslovnim gubicima i obrazložiti navedene mjere za koje vjeruju da će omogućiti opstanak većine preduzeća u turizmu, kao i očuvanje nekoliko hiljada radnih mjesta, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su mnoge evropske zemlje već odredile dodatnu pomoć najugroženijim sektorima u privredi, među kojima su i turizam i ugostiteljstvo.

Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!