Capital.ba

Kanadski Bombardije otpušta 2 500 radnika

06.06.2020. / 11:06

ONTARIO – Kanadska kompanija Bombardije, koja je uvela velike promjene u svom vazduhoplovnom biznisu prije globalne pandemije, sada se suočava sa velikim padom prihoda, a prinuđena je i da otpusti 2 500 radnika zbog krize uslovljene korona virusom.

BombardijeBombardije ova otpuštanja opravdava padom tražnje za poslovnim avionima, jer je vazduhoplovni sektor od marta gotovo mrtav, što je posledica izazvana pandemijom.

S očekivanim padom isporuka poslovnih aviona u industriji od oko 30% tokom 12 mjeseci zbog pandemije, Bombardije mora prilagoditi svoje aktivnosti i radnu snagu kompanije. Većina ovih smanjenja uticaće na proizvodne aktivnosti u Kanadi i postepeno će se sprovoditi tokom 2020. godine“, rečeno je iz kompanije.

U izjavi za Radio-Kanadu kompanija je saopštila da će 1.500 radnika biti otpušteno u Kvebeku i 400 u Ontariju, a ostatak otpuštanja je planiran u međunarodnim objektima kompanije.

Bombardije je u martu obustavio sve operacije u nastojanju da zaštiti zaposlene od širenja novog korona virusa.

Kompanija je postupno nastavila sa radom prošlog mjeseca , ali je već u prvom kvartalu zabiljeežila gubitak od 200 miliona američkih dolara.

Bombardije je bio u problemima mnogo prije početka pandemije. Prema procjeni iz septembra 2019. godine, kompanija je bila suočena sa skoro 10 milijardi američkih dolara duga.

Inače, Bombardije zapošljava oko 60.000 ljudi širom svijeta.

Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!