Capital.ba

Top lista najpoznatijih banjalučkih restorana i kafića po zaradi

05.06.2020. / 12:02

BANJALUKA – Banjalučki ugostitelji tek treba da zbroje ovogodišnje gubitke uzrokovane pandemijom korona virusa. S druge strane, podaci za 2019. godinu pokazuju da su najveći i najpopularniji ugostiteljski objekti u gradu na Vrbasu, poslovali pozitivno i ostvarili profit veći od četiri miliona maraka.

top lista

Analiza portala MojaBanjaluka.info pokazuje da je najbolje poslovao lanac restorana „Mala stanica“ koji se nalazi pored zgrade Vlade i kompleksa institucija Republike Srpske, zatim u tržnom centru „Merkator“. U prošloj godini ovaj ugostiteljski objekat imao je prihod veći od pet miliona maraka. I dobit je bila milionska. Ova krčma u vlasništvu Dalibora Šajića ostvarila je dobit od 1.192.340 KM. Sa 93 zaposlena radnika, dobit je manja za skoro 250 hiljada maraka nego u 2018. godini.

Nakon „Male stanice“, najbolje poslovanje imala je poznata „Stara Ada“. U prošloj godini imala je prihod od 4.591.052 KM. Dobit ovog ugostiteljskog objekta koji zapošljava 62 radnika, iznosila je 783.842 KM, što je 420.344 KM više nego u 2018. godini.

Popularni „Jelen pab Debela Berta“ i „Gatsby bar“ dio su kompanije „B&Č Trade Tours“ koja je vlasnik i hotela „Bosna“ Brane Jankovića. Ta firma, koja zapošljava 60 radnika,  prošle godine  je prihodovala skoro tri miliona maraka. Ostvarena dobit iznosila je 555.729 KM što je 206 hiljada više nego u 2018. godini.

Nije zanemarljiva ni dobit gostionice „My Way“ čiji je vlasnik Mladen Mišković. On je inkasirao 504.631 KM dok je ukupan prihod objekta koji zapošljava 20 radnika u prošloj godini iznosio 1.576.353 KM. Prošlogodišnja dobit veća je za 43 207 maraka u odnosu na 2018. godinu.

Restorani „Agape“ u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik u prošloj godini ostvarili su prihod od 2 335.832 KM. Sa 39 zaposlenih, ostvaren je dobit od skoro pola miliona maraka. Tačnije, 466.366 KM. U poređenju sa podacima iz  2018. godine, dobit  je veća za nešto više od 100.000 maraka. Treba uzeti u obzir da je ugostiteljski objekat u tržnom centru Delta počeo sa radom u martu prošle godine.

Kako su poslovali “Kazamat“, “Banjalučki splav“, “Monogram” i drugi popularni ugostiteljski objekti u Srpskoj pročitajte na portalu Mojabanjaluka.info.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!