Capital.ba

Gužve na putu do vozačke dozvole

05.06.2020. / 11:09

BANJALUKA – Proces polaganja vozačkih ispita u Srpskoj konačno je, nakon dva mjeseca pauze, zaživio, a pojavile su se i gužve prouzrokovane povećanim brojem kandidata.

vozačke dozvole

Mogu se polagati i testovi i prva pomoć i vožnja, samo što sad imamo velike probleme. Ogroman je broj kandidata koji su prije ove situacije izazvane virusom korona završili nastavu i nisu mogli prijaviti polaganje, a sada pristižu i novi kandidati“, rekao je za “Nezavisne novine” Milenko Jaćimović, vlasnik banjalučke auto-škole.

Zbog toga je, dodaje on, obezbijeđen dodatni broj termina za polaganje vožnje, ali ni to nije dovoljno.

Dva i po mjeseca se uopšte nije radilo. Najveća je gužva kada su u pitanju testovi i slušanje predavanja iz prve pomoći. Ima gužve i kada je riječ o polaganju vožnje, ali je uveden novi termin utorkom, uz ranije termine koje smo imali ponedjeljkom i četvrtkom“, rekao je Jaćimović.

I banjalučki instruktor i suvlasnik auto-škole Zdravko Ivić navodi da se primijeti povećan broj kandidata u procesu polaganja prve pomoći.

Kočnica pri vozačkom ispita je ta prva pomoć, a ljudi ne mogu izaći na obuku vožnje bez položene prve pomoći“, rekao je Ivić za “Nezavisne novine”.

Banjaluka nije usamljen primjer kada su u pitanju gužve, potvrđuju nam bijeljinski instruktori vožnje, odakle pritom dodaju – ništa strašno, samo neka se konačno radi.

Sasvim je normalno da ima gužvi, nije se radilo dva mjeseca. Ima i starih kandidata koji su čekali, a potom i novih koji dolaze. U ispitnom centru se trude da ovaj proces organizuju što je moguće bolje“, priča nam bijeljinski instruktor vožnje Miljan Trifković.

U auto-školama navode da pri procesu osposobljavanja budućih vozača poštuju sve preporuke medicinske struke s ciljem suzbijanja širenja novog virusa korona. Konačno su, kažu, dočekali da rade, nakon što su dva mjeseca imali dažbine, a prihoda nije bilo.

I kandidati i instuktori, uvjeravaju, nose maske, a vrši se i redovna dezinfekcija. Sve to, poručuju, podrazumijeva novu obavezu, ali su se na nju navikli – bitno im je da se niko ne zarazi te da posla ima.

nezavisne

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!