Capital.ba

Turska i BiH obnavljaju aviosaobraćaj 22. juna

05.06.2020. / 9:06

SARAJEVO – Iz Ambasade BiH u Ankari oglasili su se kratkom informacijom da bi aviokompanije, a prije svega Turkish Airlines, trebale početi letjeti za BiH 22. juna.

Turkish Airlines

Ova ambasada je nezvanično informisana da letovi iz Republike Turske za Bosnu i Hercegovinu treba da počnu 22. juna 2020. godine. Očekujemo i zvaničnu potvrdu“, naglašeno je iz Ambasade BiH.

Ovaj ponovni početak letova znači da će se i državljani Republike Turske koji imaju boravak u Bosni i Hercegovini moći ukrcati na te letove.

Inače, Turkish Airlines će 18. juna pokrenuti letove ka šest evropskih destinacija, a vremenom bi se taj broj destinacija trebao povećavati.

Naravno sada svi očekuju da zemlje Evropske unije otvore granice, a najave su da bi se to trebalo desiti 15. juna. S tim u vezi se očekuje da i BiH otvori svoje granice za građane svih evropskih zemalja, s obzirom na to da su trenutno otvorene samo za susjedne Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

klix

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!