Capital.ba

SAD zabranjuju letove kineskim kompanijama

04.06.2020. / 8:28

VAŠINGTON – SAD će od 16. juna uvesti recipročnu mjeru zabrane letova kineskim kompanijama ka Americi i izvršiće pritisak na Peking da dozvoli američkim aviokompanijama da ponovo lete za Kinu, saopštio je američki sekretarijat za saobraćaj, prenosi londonski Gardijan.

SAD

Zabrana američke administracije će se odnositi na kompanije ER Čajna, Čajna Istern erlajns, Čajna Soutern erlajns, Hainan Erlajns kao i na kineske čarter kompanije.

Američke aviokompanije Delta erlajns i Junajted erlajns zatražile su dozvolu zvaničnog Pekinga da obnove komercijalne letove za Kinu, ali do sada nisu dobile odobrenje kineskih vlasti iako su kineske kompanije neprekidno saobraćale za SAD, čak i tokom pandemije.

U saopštenju kompanija Delta erlajns “izražava zahvalnost i podržava američku administraciju u aktivnostima usmerenim da se osnaže pravo i fer odnosi”.

Kineska ambasada u Vašingtonu još se nije oglasila o ovom pitanju.

Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!