Capital.ba

Počinje predaja zahtjeva za pomoć poslodavcima za maj

03.06.2020. / 10:34

BANJALUKA – Poreska uprava RS poziva poreske obveznike, koji obavljaju djelatnosti a kojima je odlukom Štaba za vanredne situacije bio zabranjen rad u maju da podnesu Poreskoj upravi RS pisanu izjavu sa zahtjevom za uplatu poreza i doprinosa ili najniže plate u zavisnosti od dužine trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u maju 2020.

plaćanje poreza

“Poreski obveznici kojima je zabrana obavljanja djelatnosti trajala najkasnije do 11. maja 2020. godine dužni su Poreskoj upravi RS podnijeti pisanu izjavu sa zahtjevom radi izmirenja obaveza po osnovu poreza i doprinosa za isplaćene plate za maj 2020. godine iz Fonda solidarnosti za obnovu RS, odnosno obaveze po osnovu doprinosa za lica koja samostalno obavljaju djelatnost”, navedeno je u saopštenju Poreske uprave RS.

Iz ove institucije istakli su da su poreski obveznici za koje je zabrana obavljanja djelatnosti trajala najmanje do 12. maja 2020. godine dužni da Poreskoj upravi RS podnesu pisanu izjavu sa zahtjevom radi isplate najniže plate i doprinosa na najnižu platu za maj 2020. godine iz Fonda solidarnsoti za obnovu RS.

Pisane izjave sa zahtjevom, Spisak pravnih lica i preduzetnika kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti i Uputstva za popunjavanje izjava sa zahtjevom, te ostale informacije možete pronaći na internet stranici www.poreskaupravars.org, u sekciji Info Covid-19.

“Potpisane i pečatom ovjerene pisane izjave sa zahtjevom predaju se neposredno ili putem pošte nadležnom područnom centru Poreske uprave RS”, pojasnili su iz Poreske uprave RS.

Poreska uprava Republike Srpske juče je podsjetila sve poslodavce da krajnji rok za prijavu za isplatu plate za mjesec april ističe 10. juna, te da svoje zahtjeve predaju na vrijeme.

Do sada je ova institucija ukupno obradila zahtjeva za oko 24.000 radnika čija je vrijednost oko 18 miliona КM, te su te podatke proslijedili Ministarstvu finansija Republike Srpske.

 

CAPITAL: D.E.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Počinje predaja zahtjeva za pomoć poslodavcima za maj

    1. Jedan

      Za maj plaćaju doprinose na minimalac onima kojima je bio zabranjen rad (ne ograničen, samo zabranjen) do 11. maja, a neto platu i doprinose onima kojima je i nakon 12. bio zabranjen rad.

    2. gordana

      svaka cast ako cete pomoci i za maj