Capital.ba

Turska naručila od Rusije oružje vrijedno milijardu dolara

03.06.2020. / 7:27

MOSKVA – Direktor Federalne službe Rusije za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev rekao je da je Turska naručila od Rusije oružje u vrijednosti od milijardu dolara.

Turska

Možemo da konstatujemo da vrijednost narudžbine Turske iznosi milijardu dolara“, rekao je Šugajev u intervjuu za tursku TV stanicu Ekoturk.

Šugajev je rekao i da su pregovori o drugoj partiji S-400 s Turskom u naprednoj fazi i da Moskva očekuje konačni odgovor Ankare.

Imajući u vidu ograničenja, uvedena zbog pandemije virusa korona, nije zahvalno praviti prognoze o rokovima za zaključenje tog ugovora. Ipak, razgovori o isporuci druge partije S-400 su u naprednoj fazi i mi čekamo konačni odgovor turske strane“, naveo je Šugajev, prenosi Sputnjik.

On je najavio i saradnju dvije zemlje na izradi PVO sistema i vazduhoplovne tehnike.

Vjerujem da se potencijal za saradnju time ne iscrpljuje“, ocijenio je Šugajev.

Turska je među pet najvećih uvoznika ruskog naoružanja, na osnovu nabavki ostvarenih tokom protekle godine. Tokom 2019. zaključeni su ugovori u vrijednosti od 17 milijardi dolara. Najveći uvoznici ruskog oružja, pored Turske, sada su Indija, Kina i Egipat.03

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!