Capital.ba

MUP: Izuzimamo dokumentaciju iz više institucija i preduzeća

02.06.2020. / 12:26

BANJALUKA – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske potvrdio je da izuzima dokumentaciju iz više preduzeća i institucija u vezi sa nabavkom pokretne bolnice, a po zahtjevu Republičkog javnog tužilaštva koje je juče za CAPITAL potvrdilo da je formiralo predmet o pomenutoj nabavci.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske postupajući po zahtjevu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva sprovode određene istražne radnje u vezi sa predmetom nabavke pokretne bolnice”, saopšteno je iz MUP-a

Navodi se da se vrši izuzimanje određene dokumentacije iz više institucija i preduzeća, koja će biti dostavljena nadležnom tužilaštvu.

“Više informacija u ovoj fazi istrage ne možemo iznositi u javnost”, istakli su.

Da se tužioci bave pomenutom nabavkom juče je potvrđeno za CAPITAL u Republičkom javnom tužilaštvu.

“Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala formiralo je predmet u vezi sa nabavkom pokretne bolnice. Predmet se nalazi u fazi provjera, odnosno prikupljanja  informacija i potrebnih obavještenja. Više informacija u ovoj fazi postupka ne možemo iznositi”, odgovorila je sekretar Republičkog javnog tužilaštva Dragica Tojagić.

Podsjećamo, Republički štab za vanredne situacije donio je u petak zaključak da Institut za javno zdravstvo Republike Srpske traži jednostrano raskidanje ugovora sa dobavljačem pokretne bolnice, preduzećem “Balkan global”, te povrat 4,2 miliona KM, koliko je plaćena mobilna bolnica.

Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, rekao je da dobavljač nije ispoštovao dogovor.

“Dobavljač nije izvršio cjelokupnu isporuku kao što je bilo navedeno u ugovoru. Rok u ugovoru je bio 12 dana od dana njegovog potpisivanja. Neispunjenje ugovora vodi ka jednostranom raskidanju ugovora”, rekao je Zeljković.

Vlasnik firme “Global Balkan” Slaven Ristić ostao je Srpskoj dužan opremu za mobilnu bolnicu koja, između ostalog, podrazumijeva opremanje radiologije, laboratorije, hirurgije, jedinice intenzivne njege, banke krvi, vidljivo je iz tehničkog prijedloga, objavio je CAPITAL.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: MUP: Izuzimamo dokumentaciju iz više institucija i preduzeća

    1. Ratko

      Požurio smrdo Lukač da sakrije tragove.njegov je prijatelj google biznismen Ristić…

      • Google-aš

        Биће да је то права истина

    2. Vratija se Šime

      Koja farsa i živi upiš od države. Nisu više u stanju ni da sakriju kriminal kao što rade svi pametni državnici lopovi. A možda su se toliko osilili da više nikoga ne zarezuju ni za suvu šljivu

    3. JoJa

      Sve ce to narod pozlatiti.
      Ili pomlatiti.
      Ili i jedno i drugo

    4. Dodi

      NAGRADA ZA “AFERU PELENE” Branislav Zeljković imenovan za direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković, kadar Ujedinjene Srpske, imenovan je juče za direktora Instituta za javno zdravstvo RS, potvrdio je za Srpskainfo lider ove stanke Nenad Stevandić.

      – To je u skladu sa koalicionim dogovorom, ali i našim opredjeljenjem da mladi obrazovani i sposobni ljudi ostanu u zdravstvenom sistemu – rekao je Stevandić.

      Zeljković je javnosti najpoznatiji kao, po mnogima ključni čovjek u “aferi pelene”. On je naime bio direktor za javne nabavke u Fondu zdravstvenog osiguranja RS, kada je sklopljen ugovor za nabavku pelena za teško bolesnu djecu i odrasle osobe sa invaliditetom. Oko 2.000 porodica, čiji članovi imaju pravo na pelene preko zdravstvenog osiguranja, našli su se u velikom problemu, jer su pelene bile katastrofalnog kvaliteta, gotovo neupotrebljive, a u nekim slučajevima čak i rizične po zdravlje korisnika.

      • Brane Pelena

        Da toga nije bilo, niko se ne bi sjetio da na scenu i upotrebu vrati LAŽIGAĆE koje su u upotrebi bile u srednjem vijeku.
        Tu su gaće bez prednjeg i zadnjeg dijela moje su omogućavale da sve jednostavno proleti. Dovoljno je bilo da na vrijeme skinete pantalone, naravno ako ste ih imali.
        Hvala gospodinu Peleni koji se kupovinom nekvalitetnih pelena toga sjetio

    5. Tresla se Gora

      Biće, TRESLA SE GORA, RODIO SE MIŠ.
      Ali sa Radončićevim izlaskom gube vlast na državnom nivou

    6. Balavac

      A sprdnje i predstave za narod a u stvari sistemsko unistavanje i skrivanje kljucnih dokaza..