Capital.ba

Svi osumnjičeni u aferi “Respiratori” braniće se sa slobode

31.05.2020. / 15:49

SARAJEVO – Federalni premijer Fadil Novalić braniće se sa slobode nakon što je Sud BiH odbio prijedlog Tušilaštva BiH o jednomjesečnom pritvoru u predmetu “Respiratori”.

respiratori

Pritvor je odbijen i za suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika kompanije “Srebrena malina” Fikreta Hodžićem.

Sud je donio odluku da se sva trojica brane sa slobode, javili su federalni mediji.

Sva trojica su u srijedu privedena u prostorije Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) na ispitivanje u vezi sa aferom “Respiratori”.

Oni se sumnjiče za nelegalnu nabavku respiratora iz Kine tokom koje je potrošeno 10,5 miliona KM budžetskog novca.

Sipa ih je u petak poslije podne predala Tužilaštvu BiH koje je za sve trojicu predložilo jednomjesečni pritvor.

Sinoć je održano ročište koje je trajalo više od sedam sati.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Svi osumnjičeni u aferi “Respiratori” braniće se sa slobode

    1. Kukurijek

      Sud popustio pd pritiskom SDA. Stvar počinje da se razvodnjava dok narod skroz zaboravi. Zbog drugih afera koje če se u međuvremenu pojaviti. Dobro Mektić reče i nabroja sve afere daleko veće koje su zaboravljene u ladicama. Čekaju, ne procesuiranje, nego zastaru. I tako idemo dalje. A omladina napusti Bosnu. Ko će penzije isplaćivati.