Capital.ba

TikTokov rival lansirao aplikaciju u SAD

29.05.2020. / 8:01

NJUJORK – Kineska startap kompanija Kuaishou vrijedna 30 milijardi dolara lansirala je svoju aplikaciju na američko tržište sa ciljem da budu konkurencija TikTok-u, prenosi portal The Information.

TikTokov

Zynn aplikacija je predstavljena početkom maja, a omogućava korisnicima da gledaju, uređuju i dijele kratke video snimke, slično mnogo popularnijem TikTok-u.

U roku od mjesec dana, aplikacija je postala najpopularnija iOS aplikacija u Sjedinjenim Državama, prema podacima agencije za istraživnaje tržišta Sensor Tower.

Biznis model Zynn-a je drugačiji od većine drugih društvenih mreža, obzirom da plaća korisnike da gledaju sadržaj ili “regrutuju” nove korisnike.

Ta sredstva se zatim mogu koristiti za kupovinu unutar same aplikacije, poklon-kartica za Volmart, Amazon i druge prodavnice, ali se mogu prebaciti i na PayPal.

Prema ocjenama analitičara, model se pokazao naročito popularnim u Sjedinjenim Američkim Državama zbog pandemije i sve veće nezaposlenosti.

Bankar.me

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!