Capital.ba

Sutra o sredstvima MMF-a

27.05.2020. / 8:04

SARAJEVO – Član Upravnog odbora Centralne banke BiH Dragan Kulina rekao je da će u četvrtak, 28. maja, biti održana sjednica tog odbora na kojoj će članovi iz Republike Srpske tražiti informaciju o sredstvima Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ koja još nisu raspoređena entitetima.

Iako guverner /Centralne banke BiH Senad Softić/ nije uvrstio u dnevni red sjednice ovu tačku, kolega /član Upravnog odbora Centralne banke Radomir/ Božić i ja tražićemo detaljnu informaciju o tome zašto sredstva MMF-a nisu prebačena entitetima“, izjavio je Kulina Srni.

Prema njegovim riječima, sjednica je zakazana za 11.00 časova.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je u četvrtak, 21. maja da Centralna banka BiH ima sve što je potrebno da isplati novac koji je uplatio MMF, te da nije jasno kakvu dopunsku odluku Banka čeka.

Ima svoj memorandum koji je potpisala sa ministarstvima finansija, ima Pismo namjere i ima instrukcije koje su tražene od ministarstava finansija. Ne znam zašto Centralna banka čeka dodatnu odluku, nikad do sad takva odluka nije postojala. Ovo je nepotrebna priča. Nisam siguran šta ko očekuje da dobije kroz ova uslovljavanja“, naglasio je Tegeltija.

MMF je 23. aprila na odgovarajuće račune kod Centralne banke BiH doznačio oko 333 miliona evra, po osnovu aranžmana Brze finansijske pomoći.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!