Capital.ba

Ranka Mišić traži predstavnika u Kompenzacionom fondu RS

26.05.2020. / 17:25

BANJALUKA – Savez sindikata Republike Srpske uputio je zahtjev Vladi Republike Srpske da u Upravni odbor Kompenzacionog fonda hitno uključi predstavnika radnika.

Ranka Mišić

Podsjećamo, kako je portal CAPITAL juče objelodanio, Vlada Srpske je prilikom formiranja Upravnog odbora Fonda, koji je formiran za spas privrede i radnih mjesta, izbacila predstavnike radnika i sindikata, dok je sa druge strane fotelje podijelila svojim ministrima i poslodavcima.

Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske zatražila je da se Upravni odbor dopuni sa još jednim članom koji bi zastupao sindikat, a dok se to ne učini kroz izmjenu propisa, da se njihovom predstavniku da status posmatrača.

Nama je važno da znamo ko će i čiji će radnici dobiti novčanu pomoć, kao i da ne dođe do zloupotrebe od jednog manjeg dijela poslodavaca. Prema nekim našim podacima pojedini poslodavci od radnika traže da kad dobiju novac od pomoći dio vrate njima. Zato nam je važno da imamo predstavnika”, rekla je Mišić za CAPITAL.

Ona je dodala da je bitno da novac koji je namjenjen radnicima i završi u njihovim novčanicima.

To je jedini razlog zbog kojeg tražimo naše učešće i ništa drugo, jer u tom i takvim odborima nema nikakve novčane naknade”, zaključila je ona.

Podsjećamo, cilj fonda je direktna podrška preduzetnicima i poslovnim subjektima za saniranje šteta prouzrokovanih virusom korona.

Kompenzacioni fond je pravni nasljednik Fonda solidarnosti za obnovu Srpske koji je preuzeo njegova prava i obaveze, ali ne i njegovu strukturu upravnog odbora.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Ranka Mišić traži predstavnika u Kompenzacionom fondu RS

    1. Nn

      Eto nade opet