Capital.ba

Reno krajem sedmice saopštava plan ušteda

26.05.2020. / 8:02

PARIZ – Francuski proizvođač automobila “Reno” mogao bi krajem sedmice da objavi plan za ukidanje radnih mjesta i zatvaranje postrojenja pošto kompanija pokušava da uštedi dvije milijarde evra, rekao je juče predstavnik sindikata “CGT” Fabijen Gaše.

Reno

Prema njegovim riječima, “Reno” je zatražio sastanak sa sindikatima krajem sedmice povodom svojih planova.

Tada će uprava formalizovati ono što naziva planom uštede dvije milijarde evra, kada se očekuju dodatna otpuštanja pa čak i zatvaranja postrojenja“, naglasio je Gaše.

Iz “Renoa” je saopšteno da, prema francuskom zakonu, moraju da obavijeste predstavnike radnika ali da još nije utvrđen datum i vrijeme susreta.

“Reno” je prošle godine prijavio svoj prvi gubitak u poslovanju u proteklih deset godina i očekuje se da će krajem sedmice iznijeti drastičan trogodišnji plan uštede.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!