Capital.ba

Banjac imenovan za direktora banje „Mlječanica“

11.05.2020. / 12:08

KOZARSKA DUBICA – Vlada Republike Srpske imenovala je šefa Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini RS Darka Banjca za vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici, saznaje portal CAPITAL.

darko banjac

Banjac će na mjestu direktora zamijeniti Dragana Brdara i rukovoditi „Mlječanicom“ u vrijeme kada se planira višemilionska investicija, rekonstrukcija postojećih objekata i izgradnja dodatnih objekata, hotela, bazena, kongresne sale, teniskih terena, vještačkih jezera… u vrijednosti od 18 miliona maraka.

Banjac je za CAPITAL potvrdio da ga je Vlada RS imenovala za direktora „Mlječanice“, te da očekuje rješenje.

Što se tiče planova u „Mlječanici“ Banjac kaže da će nastaviti ono što je već ranije planirano.

„To je rekonstrukcija postojećeg objekta i gradnja novog kompeksa. Uspostavljena dinamika će se pratiti, virus korona jeste uticao, pogotovo na zdravstvene ustanove ovog tipa. U martu, aprilu i maju trebalo je da imamo po 150 pacijenata, u aprilu nije bio niko, sada radimo sa 50 odsto kapaciteta u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite“, kazao je Banjac.

Dodao je da je dio novca obezbijeđen za izradu projekta i građevinskih rješenja za gradnju novog kompleksa, a da će ostatak biti obezbijeđen kada se prethodna faza završi.

Darko Banjac je pojasnio da je ranije postavljen za savjetnika direktora, koji je zatim dao ostavku, te ga ovlastio da on obavlja posao direktora, što je, kako tvrdi, u skladu sa Statutom „Mlječanice“.

Portal CAPITAL objavio je da je doskorašnji direktor „Mlječanice“ Dragan Brdar pokrenuo biznis sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem, direktorom Doma zdravlja u toj opštini Vladom Karagićem i direktorom za ekonomske poslove u „Elektrokrajini“ Rodoljubom Topićem.

Od oštrog opozicionara do Dodikovog miljenika

Darko Banjac bio je član Glavnog odbora SDS-a i poslanik te stranke u Narodnoj skupštini RS i jedan od opozicionara koji je upućivao najoštrije kritike na račun vladajuće koalicije u Srpskoj predvođenom SNSD-om.

Nakon izbora 2014. godine kada počinje osipanje SDS-a sve su glasnije bile i priče o izlasku Banjca iz te stranke, što je on demantovao, da bi polovinom 2015. godine napustio SDS.

Pristupio je DNS-u i zbog toga što je uživao podršku lidera SNSD-a Milorada Dodika bio je blizu da preuzme DNS nakon odlaska Marka Pavića. Međutim, u stranci je preovladao uticaj Nenada Nešića koji je izlobirao podršku za mjesto predsjednika DNS-a, a Banjac je završio na mjestu generalnog sekretara DNS-a.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Banjac imenovan za direktora banje „Mlječanica“

    1. U3PM

      Koju školu sa kupljenom diplomom ima ovaj Žmiro Urokljivi Papak.
      Kao i OC “Jahorina”, i njegovo javno preduzeće misli da investira narodne pare u vrijeme kada svi razmišljaju kako preživiti. Međutim, valja ispoštovati ranije postignuti, a još ne realizovani dogovor, da se Papak Urokljivi pravično namiri za prelet u paketu sa svojim Krezubim Sendvič svoih glasačima.
      Taknuto, maknuto…

      • TVRTKO

        ALA GA PRECIZNO OPISA. SVAKA CAST

      • Kd

        Sad pocinje ugradnja-db doo kozarska dubica

    2. željko ivošević

      “Papak” kako ga ti nazva je završio redovno pravni fakultet Univezitea u Banjoj Luci mnogo prije političke karijere.Sada je i magistar pravnih nauka i predavač na fakultetu.

      • Village People

        Očigledno, zvanje “papak” je stekao vanrednim “školovanjem”!

      • Aleksandar

        Nikad on nije zavrsio pravni fakultet Univerziteta u BL. Ne lupaj.

    3. Piki

      Kako saznajemo, Darko Banjac za svoj ovaj transfer iz SDS-a u redove vladajuće koalicije dobio je 250 000 KM, stan u Banjaluci (u vlasništvu Integrala), kao i stan u Beogradu (vlasništvo Elektroprivrede Srbije). Oba stana imaju preko 80 kvadratnih metara a ta trampa je omogućena zahvajlujući bliskim vezama Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, odnosno poslovnih krugova kojim ova dvojica političara rukovode.

      Budući da vrh SNSD-a Banjca nije želio u svom taboru, odlučeno je da se finasira njegov transfer u tampon stranku koalicionih partnera, spriječivši pritom negodovanja u svojim redovima. Njegov prelazak je tada popraćen kao i većina neregularnih stvari u ovoj državi, bez puno prašine i medijskog talasanja. Što bi se narodski reklo, niko se nije ni počešao.

    4. Boško Mandić

      Sa zvanjem magistra pravnih nauka ili mastera prava se ne može predavati na fakuletu!

      • željko ivošević

        Boško,vjerovatno si čuo za asistente.Dalje postoji razlika između magistra i mastera.Niko nije rekao da je profesor u zvanju docenta,vanrednog ili redovnog profesora,nego preedavač.Malo posjetiš fakultet ili ne daj bože završiš i sve ovo znaš bez da ostavljaš glupe komentare.Pozzz

        • Boško Mandić

          U Vašem postu vezujem se samo za dio “predavač na fakultetu”. Samo izabrani profesori u zvanju docent, vanredni, redovni ili emiritus zvanja mogu biti predavači a asistenti su saradnici a ne predavači. Za ostalo Vama na dušu!

    5. željko ivošević

      Boško,da li si čuo za asistente!Niki nije rekao da je uzvanju docenta,vanrednog ili redovnog profesora,nego predavač!

      • željko ivošević

        U istinu Boško nekom je neke stvari teško dokazati.Ti prevodiš riječ asistent i potvrđuješ ono što ja tvrdim.Predavači si svi čak i demonstratori,samo sa različitim nivoima ovlaštenja u nastavi.Predavač ne predstavlja nikakvu titulu nego onaj ko prenosi odrečeni nivo znanja.Posjeti fakultet,neće ti biti teško ako si neki završio pa ćeš vidjeti da ne postoji titula predavač,tako da se možeš referistai na moj stav predavač na fakultetu.On to jeste i sa onim nivoom ovlaštenja koja mu po statusu i zvanju pripadaju.Završavam ovu konverzaciju s tobom jer joj nisi doratsao.

        • Vlado

          Zeljko, Zelimire, Zeljo – zasluzio si posebno kvalitetan sendvic, mozda cak i podgrijan. Ovako upornu botinu nisam odavno upratio na ovom portalu. Bon apetit!

          • željko ivošević

            Boško na sreću ne ovisim o ničijem sendviču niti sam nečiji bot niti fan.Jednostavno stvar je u principu odnosno da li je nešto tačno ili ne.Ako dobijem sendvič doniraću ga tebi jer ti očigledno nešto nedostaje.Pozz

          • željko

            Boško izvini sendvič ću donirati Vladi a ne tebi.Naime previdio sam da se još neko uključio u naš diskusiju kojoj nije doratao!

            • Vlado

              Svako ko brani lik i djelo moralnih kreatura poput naslovnog lika ovog članka, nije ništa drugo nego – botina (augmentativ od pežorativnog pojma “bot”, prim.aut.). Pozdrav

              • željko

                Vlado,očigledno imaš problem u glavi dok nisi u stanju pročitati i zapamtiti o čemu ja i Boško vodimo plemiku.Nema veze sa Drakom Banjcom nego o titulama na fakultetu i razlikama među njima.Prepiši moj kom na papir pa nauči napamet ako možeš pa onda komentariši.Ima i za tu bolest lijeka samo treba otkriti pravu šifru.S tobom završavam svaki komunikaciju dok ne doneseš papir!

    6. U3PM

      Željko Ivoševiću, alijas Drveni Advokatu Darka Banjca (ako nisi i sam Darko Banjac), ne treba nama podatak da je dotični redovno završio Pravni fakultet u Banja Luci, da bismo zaključili koji je nivo njegove obrazovanosti i pismenosti. Dovoljno je čovjeku pogledati facu i pročitati ono što napiše.
      Gramatika i pismenost su mu nula. Dupla nula. A izgled lica neodoljivo podsječa na novopečene tzv. biznismene sa završenom srednjom lopovskom školom.
      A Papak. Pa zna se kako se postaje papak nakon izjave naše Bele Čizmice o papcima.
      Darko je klasičan predstvanik Papaka.

      • željko

        U3PM prije svega tvoj kom govori o tebi. Potpisujem se pravim imenom i prezimenom za razliku od tebe koji vrijeđaš i štitiš e šifriranim imenom.Razmisli i biraj kukavica ili papak.I sa tobom završavam svaki komunikaciju dok se ne iidentifikuješ.

        • U3PM

          Željko, vidim da OVISIŠ o ovom Paku. Šta je nama garancija da si ti zaista željko ivošević. Pretpostavljam : Željko Ivošević. Koji je tvojinteres da braniš ovog Papka. Kako su ti pozanti neki lični podaci o njemu. Dobro su ti ljudi ovdje objasnili ko može da bude predavač na fakultetu.
          U RS ima doktora nauka koji zbog stranačke nepripadnosti nikada neće do biti đansu da predaju na nekom fakultetu. Za razliku od tvog glavnog junaka koji, eto, predaje a da nema svojstvo ni doktora, ni profesora, ni asistenta, ni docenta. Samo neki saradnik. Kakav saradnik, ako nije možda Papak Saradnik.
          Ta tezga na fakultetu možda mu je bila neka nagrada pride za prelazak u jato sekte i kriminalaca.

          • željko

            Ma budaletino informiši se i identifikuj se!Banja Luka zna ko je Željko Ivošević a U3PM NEKA IDE TAMO GDJE ŠALJE DRUGE!Pozz…

          • željko

            Uz put završi osnovnu školu zbog pravopisa,srednju da bi mogao upisati fakultet,pa kad upišeš fakultet onda se možeš oglasiti po pitanju zvanja na fakultetu.

    7. Vlado

      ……”željko ivošević 12.05.2020 u 9:41
      “Papak” kako ga ti nazva je završio redovno pravni fakultet Univezitea u Banjoj Luci mnogo prije političke karijere.Sada je i magistar pravnih nauka i predavač na fakultetu.”………….

      ……”željko 15.05.2020 u 14:07
      Vlado, očigledno imaš problem u glavi dok nisi u stanju pročitati i zapamtiti o čemu ja i Boško vodimo plemiku.Nema veze sa Drakom Banjcom nego o titulama na fakultetu i razlikama među njima.”……………

      Zeljko, stara botino, kud se roje misli tvoje. Iz tvojih komentara se vidi da si dosljedan, obrazovan i pismen kao i tvoj mentor, “predavac” iz Dubice.
      Bicemo klozet Evrope dokle god nam kroje kapu besramni palanacki konvertiti, diletanti i analfabete, poput tebe i tvog tutora.

      • željko

        Samo ti prijatelju ostani u klozetu.Tamo ti je i mjesto.Niti sam konvertit,niti diletant,a još manje analfabeta.Pogotovu nisam iz palanke.Iznenadio bi se kad bih ti pokazao diplome.Ali nisi dostojan nikakvog kom i zato definitivno aut i dobro se zaključaj u toaletu kako mi u Evropi zovemo klozet.Čuvaj se uz put da te voda ne odnese.Adio za uvijek!!!!!