Capital.ba

Banjalučka „Vitaminka“ obustavila proizvodnju

03.04.2020. / 14:33

BANJALUKA – Banjalučka kompanija „Vitaminka“ zbog otežanih uslova za poslovanje prouzrokovanih pandemijom virusa korona obustavila je proizvodnju, a radnike poslala na kolektivni godišnji odmor, potvrđeno je za CAPITAL u ovom preduzeću.  

vitaminka

Plan je da nakon što iskoriste godišnji odmor, radnici upute na plaćeno odstustvo, potom vjerovatno na čekanje.

Direktor Žarko Mikić nam je kazao kako za sada niko od radnika nije otpušten, ali da kompanija ne može da garantuje siguran posao ako ovakvi uslovi privređivanja potraju.

Ne otpuštamo nikog iako smo u velikim problemima. Hoteli, restorani i kafići ne rade, a snabdijevamo ih u velikoj mjeri sokovima u staklenoj ambalaži. Trenutno ne možemo prodati ništa“, kaže Mikić za CAPITAL.

Dodaje i kako pored velike neizvjesnosti preduzeće nastavlja da ulaže u modernizaciju postrojenja, pa će u skladu sa tim uzeti višemilionski kredit za investicije.

Ponašamo se kao da će se sve brzo završiti. Nemamo izbora, moramo se modernizovati i zamjeniti dio stare opreme a ubaciti novu kako bi kasnije mogli krenuti sa nekim novim proizvodima. Optimisti smo“, zaključio je Mikić.

Podsjećamo, kompanija „Vitinka“ je prošle godine preko svog preduzeća „Spletena lipa“ preuzela 76,88 odsto vlasničkog udjela u „Vitaminci“.

Prema podacima iz finansijskog izvještaja za 2019. godinu banjalučko preduzeće za preradu voća i povrća je prošlu godinu završilo sa gubitkom od 2,4 miliona maraka što je gotovo identičan rezultat kao i u 2018. godini.

Nekoliko dana prije „Vitaminke“ proizvodnju je obustavila i banjalučka „Bema“.

Takođe, kako je portal CAPITAL pisao, proizvodnja je obustavljena i u kompaniji „Sportek“, koja je takođe svojih 1.800 zaposlenih poslalo na kolektivni godišnji odmor.

CAPITAL: D. Tovilović

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Banjalučka „Vitaminka“ obustavila proizvodnju

    1. Propalo sve

      U EU ne može firma odluciti o koristenju odmora. I da ljeti na 40step onda radim!??? To može samo u BiH i srecan sam da ni sam vise dio ove koruptivne propadle države. BiH če zbog toga naprednih decenija napustiti jos vise radnika

      • Briga me

        Posao od kuce iako nema posla je najrealniji za sve. Ili na poslu sa maskama, rukavicama i dezinfekciom