Capital.ba

Besplatan internet za đake osnovnih škola

25.03.2020. / 17:29

BANJALUKA – S ciljem unapređenja praćenja nastave na daljinu i obezbjeđivanja jednakih uslova za sve učenike,  Кompanija „M:tel“ će obezbijediti besplatan pristup internet portalu Radio-televizije Republike Srpske (www.rtrs.tv) za sve učenike osnovnih škola koji prate nastavu na daljinu koja se svakodnevno emituje putem ovog portala.

internet u preduzećima

Ukoliko učenici propuste neki od časova, mogu ih pronaći na portalu RTRS-a, gdje su stalno dostupni svi nastavni sadržaji koji se emituju za učenike od prvog do devetog razreda osnovne škole od 17. marta 2020. godine.

Pristup portalu se može realizovati upotrebom mobilnih telefona učenika ili njihovih roditelja (ukoliko učenik nema mobilni telefon), a ostvareni internet-saobraćaj za pristup portalu će biti potpuno besplatan za datog korisnika (van kvote plaćenog mobilnog interneta ukoliko ga korisnik ima).

 Кada je riječ o pogodnostima ove vrste za srednjoškolce u Republici Srpskoj,  i svim učenicima srednjih škola u Republici Srpskoj koji trenutno nemaju pristup internetu, a dužni su da prate nastavu na daljinu koja se realizuje od 23. marta 2020. godine, biće obezbijeđen besplatan mobilni internet, a ciljem uspješnog praćenja ovog vida nastave, odnosno pristupa onlajn-platformama za učenje i svake komunikacije sa predmetnim nastavnicima.

Svakom učeniku srednje škole prvog datuma u mjesecu biće dodijeljeno 15GB besplatnog mobilnog interneta koje učenik treba da koristi za potrebe realizacije nastave na daljinu. Učenici će moći na svojim mobilnim telefonima kreirati hotspot (mobilnu pristupnu tačku) te je spojiti sa svojim laptopima/tabletima da bi što efikasnije realizovali sve aktivnosti u vezi sa ovim vidom nastave.

Učenicima srednjih škola će navedne pogodnosti biti dostupne čim se formiraju spiskovi svih učenika sa potrebnim podacima, a za što su zadužene srednje škole.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Besplatan internet za đake osnovnih škola

    1. Danijel

      Nemam interne a ucenik sam 2 razreda srednje skole ja sam svoj problem prijavio ali niko nista ne reaguje