Capital.ba

Drina odnijela milionsku dobit

29.02.2020. / 9:30

VIŠEGRAD – Nakon što je 2018. godinu završilo u plusu većem od osam miliona maraka, preduzeće “Hidroelektrane na Drini” je u prošloj godini ostvarilo skromnu dobit od nepunih 30.000 maraka, prenosi portal CAPITAL.

drina

Poslovni prihodi ovog preduzeća su u 2019. godini pali za 11 miliona maraka u odnosu na 2018. godinu kada su premašili cifru od 40 miliona KM dok su rashodi ostali na istom nivou.

Kao i kod “Elektrokrajine”, bilježi se rast broja radnika kao i troškovi za njihove plate.

Hidroelektrana Višegrad je u 2019. godini proizvela 857.994.000 kilovata električne energije na osnovu čega je prihodovala 28,3 miliona maraka.

Godinu dana ranije, proizvedeno je  1.152 gigavat časova na osnovu čega je inkasirano 38,8 miliona marka.

Ako se izuzme 2017. godina, po pitanju proizvodnje 2019. godina je za “HE na Drini” bila najlošija još od 2012.

CAPITAL: D.T

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Drina odnijela milionsku dobit

    1. Direkt

      Voda donijela, voda odnijela.

    2. Zj

      Iz aviona vidi se kako se sredjuje bilanca drzavnih preduzeca u RS

    3. Hrkljuš

      Sva javna preduzeća u Republici Srpskoj su privatizovana, pa i ovo. Ne treba se čuditi. Samo u Miletovoj državi hidroelektrane posluju sa gubicima ili na ivici gubitaka. Ustvari sve su u gubicima samo se bilansi naštimavaju. Nema niti jednog bilansa da je tača i da je urađen po zakonu. Kada bi se ušlo u njihove knjige bilo bi posla i za ginisovu rubiriku “vjerovali ili ne”.

    4. Svilen Gajtan

      Idu lokalni izbori. Treba na vrijeme obezbijediti keš za krezube glasače. U tome je kvaka. Inače, Drina teče kako teče. Samo što našim lopovima ni to nije dovoljno. Kada bi neko bogao da zaviri u bilanse javnih preduzeća, ali neko objektivn, Onescijestio bi se nakon nekoliko dana češljanja troškova. Koliko je samo partiskih uhljeba zaposleno u javnim preduzećima. Svaki zaposleni puta 5 glasača, pa ti vidi. Izbori su postali sprdanja. Kada neko na desetinama biračkih mijesta osvoji po 113 % glasova znak je da nam je sve otišlo u3PM

      • Re Svileni

        To je ziva istina. Svake predizborne godine isprazne kase javnih preduzeca da isplate izgladnjele glasace.
        Postavlja se pitanje sta ce izmisliti kad presuse drzavne jasle.
        Prica se da ih je toliko pozaposljavano i nabaceno na drzavne jasle da ni stolica nema dovoljno pa je ujutru otimacina oko kancelarija.