Capital.ba

Dodik optužio radnike „RiTE Ugljevik“ za Serdarovljev neuspjeh

28.02.2020. / 15:32

BANJALUKA – Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik optužio je radnike „RiTE Ugljevik“ zbog neuspjeha investicije kompanije „Comsar Energy“ ruskog oligarha Rašida Serdarova i neizgradnje termoelektrane „Ugljevik 3“.

comsar

Dodik je danas na konferenciji rekao da Vlada RS čini napore da obezbijedi investicije.

„Žao mi je što je ponašanje neodgovornih ljudi, prije svega ljudi u sindikatu u Ugljeviku ranije, doprinijelo do slabljenja interesa gospodina Serdarova da napravi tu elektranu, ona je mogla da bude davno gotova“, rekao je Dodik.

Optužio je medije da napadaju bilo kakvu investiciju koja pokuša da se radi u Srpskoj, ističući da su neki pet godina dobijali novac od „Comsara“, a kada je to prestalo, sada se bave tom temom.

„Pokušavamo da riješimo, nema tu ništa nečisto, uobičajno je da se daju koncesije i to radimo i spremni smo da snosimo bilo kakvu vrstu odgovornosti za to“, rekao je Dodik.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je da iako ne poštuje Ugovor o koncesiji, Vlada Republike Srpske dozvolila je kompaniji „Comsar Energy“ da poveća snagu planirane TE „Ugljevik 3“ na 700 MW suprotno Strategiji razvoja energetike RS i politikama Energetske zajednice.

Nakon objave teksta, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović uputio je otvorene prijetnje redakciji portala CAPITAL i glavnom i odgovornom uredniku Siniši Vukeliću.

O radu „Comsara“ i koncesijama koje su dodijeljene toj firmi, kao i o ustupcima koje im Vlada RS pravi, CAPITAL piše godinama, a prvi tekst je objavljen još 2012. godine kada smo objavili detalje ugovora: https://www.capital.ba/ekskluzivno-tajni-ugovor-sardarova-i-ers-o-ugljeviku-3/

Više o poslovanju Sardarova možete pročitati i u tekstovima čiji linkovi su u nastavku:

Vlada RS se aneksima obavezala na brojne ustupke kompaniji „Comsar“

Vlada RS mijenja štetne anekse sa „Comsar Energy“

Ako se ne produži koncesija Serdarov odustaje od TE “Ugljevik 3”

Ruski oligarh napušta Srpsku sa 180 miliona KM u džepu!

Novi ustupci Serdarovu: Podiže snagu TE „Ugljevik 3“ da više naplati od Srpske

Perović prijetio CAPITAL-u: „Ugasiću vas. Imaćete mnogo problema spomenete li još jednom „Comsar“, bolje da se selite…“ (AUDIO SNIMAK)

Firmi „Comsar“, koju zastupa Perović, blokirani svi računi

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Dodik optužio radnike „RiTE Ugljevik“ za Serdarovljev neuspjeh

    1. Gz

      Prazne price. Za svaku ovakvu mega stvar kriv je licno on i njegove ovce na ministarstvu. A disat najprljaviji vazduh u Evropi hvala ljepo

    2. Dragan

      Krivi radnici, a ne ekipa koja je vodila Komsar! Pa Majstorović i ona njegova su uništili Komsar. Pogledajte im imovinske kartone i stanje na računima u zemlji i inostranstvu sada, a pogledajte kada su preuzeli Komsar. Zajedno krali pa sada putem suda moraju dijeliti imovinu. Još onu njegovu za nesposobnost nagradili mjestom pomoćnika ministra u ministarstvu industrije da se iživljava nad radnicima.

      • Drago

        sve tačno ,Majstorović milione pokrao od Rašida