Capital.ba

„HPK Draksenić“ prodajom repromaterijala plaća svoje dugove

21.02.2020. / 13:50

KOZARSKA DUBICA – Radnici „Hemijske prerade kukuruza (HPK)“ Draksenić tvrde da uprava prodaje repromaterijal iz preduzeća, kako bi platili dugove, dok direktor fabrike Jovica Šuman tvrdi da radnici lažu i ruše ugled preduzeća.

Jedan od radnika u HPK Draksenić, koji nije htio da otkrije ime rekao je za portal CAPITAL kako je uprava počela sa prodajom repromaterijala, te da su već prodali mazut i aktivni ugalj.

Predsjednik sindikata ovog preduzeća Miroslav Zgodić, potvrdio je da je Uprava počela sa prodajom repromaterijala, ali da radnicima niko ništa ne govori.

„Prodali su mazut, za dalje ne znam. Vidjeli smo da su krenuli sa prodajom, ali ništa detaljnije ne znamo. Niko nam ništa ne govori. Sve je čudno i klimavo. Niko više nema volje da se bavi ovim preduzećem. Mi samo vidimo viljuškare kako dolaze i odnose robu za te neke dužnike“, rekao je Zgodić.

Direktor „HPK Draksenić“ Jovica Šuman tvrdi da radnici lažu, te da su sve to dezinformacije kojima se želi urušiti ugled ovog preduzeća.

„To je sve laž. Ja ne znam kako neko može tako da tvrdi. Neko želi da ovo preduzeće ne radi. Samo negativne stvari iznose, neistinite informacije. Na ovaj način odbijamo sve investitore, kada se iznosi loša slika“, kazao je za portal CAPITAL Jovica Šuman.

Šuman je za loše stanje u HPK Draksenić krivio i medije, pitajući novinara CAPITALa kako može „štetne informacije“ da iznosi o ovom preduzeću dok se on trudi da firma opstane na tržištu.

Podsjećamo, već godinu dana postoje problemi u „HPK Draksenić“, od kašnjenja plata, prestanka proizvodnje, smjene direktora, pokušaja privatizacije…o čemu je naš portal pisao i u tekstu Radnicima „HPK Draksenić“ tri mjeseca kasni plata“.

Osim toga, ovo preduzeće, već tri godine negativno posluje, te bilježi samo gubitke. Tako je 2017. godine, po finansijskim izvještajima „HPK Drakssenić” završio sa minusom od preko pola miliona KM, dok je 2018. godinu taj minus iznosio čak četiri miliona maraka.

Povezane vijesti:

Studen uhvatila privatizaciju „HPK Draksenić“

„HPK Draksenić“ prekinuo proizvodnju, radnici poslati kućama

 CAPITAL: Dragana Eremija

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: „HPK Draksenić“ prodajom repromaterijala plaća svoje dugove

    1. Pilana

      Ovo je nabrutalniji primjer beskrupuloznosti pomenutog direktora.U nedostatku bilo kakvog suvislog argumenta, optužiti radnike da lažu i medije da siju štetne i lažne informacije.Treba li jači dokaz o imbecilnosti Jovice Šumana .Na ponos i diku SNSD-u.