Capital.ba

Bivše Agrokorove kompanije izbačene sa Zagrebačke berze

18.02.2020. / 12:20

ZAGREB – Bivše Agrokorove kompanije Belje, Jamnica, Ledo, PIK-Vinkovci, Tisak, Vupik, Zvijezda i Žitnjak, izvijestile su da je Zagrebačka berza donijela odluke o prestanku uvrštenja i isključenju njihovih akcija iz trgovanja.

Posljednji dan trgovine akcijama tih preduzeća je 16. mart 2020. godine, a prestanak uvrštenja je dan kasnije, prenosi regionalni portal Seebiz.

Kao razlog za tu odluku Berze navodi se neispunjavanje obaveza transparentnosti koje su navedene kompanije bile dužne da ispune, po pravilima Berze.

Kao otežavajuća okolnost uzeta je u obzir činjenica da su pomenuta preduzeća u više navrata kršila pravila Berze. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!