Capital.ba

Bezos kupio imanje od 165 miliona dolara

16.02.2020. / 9:30

LOS ANÐELES – Najbogatiji čovjek na svijetu, osnivač i šef Amazona Džef Bezos, kupio je imanje na Beverli Hilsu za 165 miliona dolara, što je rekordna cijena ikada do sada postignuta za neku nekretninu u Kaliforniji, prenosi portal Investitor.me.

bezos

Pozivajući se na izvore bliske transakciji, “Vol strit žurnal” objavio je da je Bezos atraktivno imanje kupio od medijskog magnata Dejvida Gefena.

Riječ je o velikom imanju koje je prvobitno sagrađeno za bivšeg izvršnog direktora filmske kompanije “Vorner bros”  Džeka Vornera, a kupovina je uslijedila nakon prošlonedjeljnih medijskih natpisa da Bezos i njegova djevojka aktivno traže kuću u Los Anđelesu.

Imanje, koje je projektovano 1930-ih, čine vila od 13.000 kvadratnih metara, dvije kuće za goste, teniski teren, bazen i golf teren s devet rupa.

Uključuje i “poligon za motore” koji ima sopstvenu garažu i benzinske pumpe.

Gefen je kupio imanje 1990. godine za 47,5 miliona dolara, tako da je prodajom ostvario ogromnu dobit.

Prethodni rekord kupovine nekretnine u Kaliforniji bio je 150 miliona dolara, za koliko je Lahlan Merdok kupio imanje Čartvel 2019. godine.

Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!