Capital.ba

BHDCA za zapošljavanje radnika traži 330.000 KM

11.02.2020. / 11:39

BANJALUKA – Za novo zapošljavanje radnika Direkcija za civilno vazduhoplovstvo (BHDCA) zatražila je od Savjeta ministara BiH trošenje dodatnih 330.000 KM.

bhdca

U Odluci o odobravanju dodatnog zapošljavanja u Direkciji predloženo je dodatno zapošljavanje ukupno šest izvršilaca.

Da bi zaposlili kadar koji im je, kako navode, neophodan, potrebna su sredstva u iznosu od 330.000 KM.

Novac planiraju da uzmu na način da 114.000 KM obezbijede iz namjenskih sredstva od preleta, a iznos od 216.000 KM iz dodatnih sredstava za posebne namjene.

U BHDCA zapošljavanje smatraju opravdanim s obzirom na to da imaju sistematizovano 79 radnih mjesta, a trenutno je popunjeno 54.

“Nedostatak stručnog kadra direktno utiče na sposobnosti BHDCA da obavlja poslove iz svoje nadležnosti i dovodi do opterećenosti postojećeg osoblja. Odluka može imati uticaj na Budžet, ali u dijelu namjenskih vlastitih prihoda. Uzimajući u obzir opšte ciljeve, uticaj na Budžet se može smatrati opravdanim u odnosu na sveukupnu dobit koja se postiže realizacijom navedenih ciljeva”, naveli su u BHDCA.

Dodaju da bi se odobravanjem zapošljavanja riješila problematika sprovođenja nadzora, što je jedna od osnovnih nadležnosti BHDCA.

Pored toga, u narednim godinama, 2021. i 2022. godine došlo bi do povećanja troškova na oko 366.000 KM.

Potreban kadar

Stručni savjetnik za sertifikovanje tehničkih sredstava i tehničkih službi kontrole letenja – CNS Inspektor,

Stručni saradnik za vazduhoplovne publikacije, organizaciju vazdušnog prostora i prilazne i odletne procedure letenja AIP/LCIP/RNAV/SID/STAR,

Stručni savjetnik za obezbjeđenje kvaliteta upravljanja vazdušnim saobraćajem Air Traffic Management, RU Mostar,

Stručni savjetnik za operacije vazduhoplova AOC helikopter – OPS Inspektor, RU Mostar,

Stručni savjetnik za plovidbenost vazduhoplova PART 66/147 – AIR Inspektor, RU Sarajevo,

Stručni savjetnik za aerodrome, helidrome, letjelišta i terene – AGA Inspektor, RU Sarajevo.

 

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!