Capital.ba

Isporučena prva milijarda kubika gasa Turskim tokom

29.01.2020. / 11:48

MOSKVA – Gasprom je isporučio prvu milijardu kubnih metara ruskog prirodnog gasa Turskoj preko novog gasovoda Turski tok, saopšteno je iz te kompanije.

“Oko 54 posto od ukupne količine isporučeno je na tursko tržište gasa, a oko 46 posto na tursko-bugarsku granicu””, navodi se u saopštenju ruskog gasnog giganta, prenosi Russia Today.

Gasovod dužine 930 kilometara, koji ide po dnu Crnog mora, operativan je od 1. januara ove godine, a nedjelju dana kasnije su ga na svečanoj ceremoniji zvanično pustili u rad predsjednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdoan.

Dva kraka gasovoda, koji je izgrađen umjesto gasovoda Južni tok, od kojeg je Bugarska odustala 2014. godine, ima ukupni kapacitet od 31,5 milijardi kubnih metara gasa.

Jedna linija je namijenjena isporukama ruskog gasa za Tursku, a druga snabdjevanju zemalja južne i jugoistočne Evrope. Fena

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!